Hluchá kukačka - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Sotva človek, ktorý nepočul pravopis tohto vtáka. Keď príde jar alebo začiatok leta, kukačky sa okamžite cítia. Ich cvrlikanie je možné vidieť v mestských parkoch a iných oblastiach s vegetáciou. Počúvanie vtáčieho hlasu nie je to isté ako pozorovanie jeho správania. Dnes sa pozrieme na kľúčové body, ktoré sa týkajú týchto členov skupiny. Začnime.

popis

  1. Neslušné kukačky sa líšia od obyčajného len v externých dátach, ale aj v hlasu. Tieto vtáky sú tiež o niečo menšie, rastú do maximálnej výšky 32 cm s hmotnosťou trupu 150 gramov. a rozpätie krídiel asi 56 cm.
  2. Pokiaľ ide o životný štýl a správanie, najmä keď je jedinec v pokojnom stave, nezdvíha chvost, ale naopak ho znižuje. Keď vták začne spievať, drží svoje krídla v uvoľnenom stave, chvost je stále znížený.
  3. Čo sa týka farebných znakov, ženy sú len mierne odlišné od jedincov mužského pohlavia. Okrový odtieň reprezentantiek je v krku slabý. Horná časť je tmavá, ako by bola sivá, farba bridlice. V oblasti hrudnej a brušnej časti sú pruhy. Plocha pod chvostom je žltá s miernym okrovým leskom, chýba veľké množstvo pásov.
  4. V týchto vtákoch sa v oblasti ohýbania krídel vyskytuje biele perie, zatiaľ čo u bežných predstaviteľov rodiny sú tieto zóny sfarbené variáciami. Samičky môžu byť červenej farby so strakatou hornou časťou, takže vizuálne vyzerajú tmavo. Undertail nie je jeden tieň, ale mnohostranný.
  5. U dospelých je zobák na základni žltý, rovnako ako nohy s orbitálnym krúžkom. Duhovky sú hnedé. Mladí členovia rodiny farieb v podstate nie. Sú len kontrastné, biele s hnedastým. V oblasti krku a brady je vymaľovaný tmavý tón. V oblasti koruny možno pozorovať tmavé škvrny.

obydlia

  1. Jednotlivci druhov, o ktorých sa diskutovalo, žijú v rozlohe našej vlasti. Stretávajú sa vo veľkom počte v Arkhangelskej oblasti, na Chukotke a Kamčatke, na Sachalin a tiež na Kirovskej oblasti. Jednotlivci žijú v Japonsku a Mongolsku.
  2. Jednotlivci sa nachádzajú v Ázii, Novej Guinei, Austrálii, Karélii. Existujú zástupcovia tohto druhu v oblasti Moskvy a regiónu Volhy. Všeobecne platí, že ich biotopy sú veľmi rozsiahle, je ťažké identifikovať konkrétny región, do ktorého vták nie je zapojený.

Spôsob života

  1. Zastúpení jednotlivci radšej žijú hlavne v zmiešaných a tajgových lesoch. V ojedinelých prípadoch boli vtáky pozorované v lesoch, lesoch a trámoch. Hlavným rozdielom medzi týmito jedincami a obyčajnými kukučkami je to, že prakticky nevstupujú do ľudskej a mozaikovej krajiny.
  2. Zastúpení jednotlivci sa jednoducho vyhýbajú otvoreným oblastiam aj počas migrácie. Muži tohto druhu sú oveľa menej schopní hovoriť v otvorených oblastiach, na rozdiel od samcov zo spoločnej kukačky. Pokiaľ ide o diétu, prakticky sa nelíši od zvyku pre nás jednotlivcov.
  3. Medzi zastúpenými jedincami sa tiež rozvíja parazitizmus. Neslyší cuckoos hádzať vajcia hlavne v hniezde šifrov. Ako sa chová v tomto čase samica prezentovaného druhu, nebola úplne študovaná. Je potrebné poznamenať, že takéto kukačky majú veľmi malé biele vajcia s červenou škvrnou.
  4. Ako výsledok, jarné vtáky, tenkovki a talovki sa zaoberajú výchovou mláďat v takejto oblasti. Chovanie mláďaťa je takmer rovnaké ako správanie spoločnej kukačky. Stojí za zmienku, že v prvom prípade, mláďa farby je tmavší hltan. Inkubačná doba je až 2 týždne. Potom sa kurčatá kŕmia ďalších 16 dní. Po ďalších 2 týždňoch už mladíci lietajú z hniezda.

rozmnožovanie

  1. Nezabúdajte, že príslušní jedinci sú vnorené parazity. Toto je charakteristický znak takmer všetkých druhov, ktoré patria ku kukučke. Často obdobie rozmnožovania pripadá na začiatok leta.
  2. Kukučky hodia vajíčka na vrabce, ropuchy, čučoriedky a podobné vtáky. Po dvoch týždňoch sa narodia mladí. Kukučkové kurčatá navyše vydávajú ďalšie mláďatá a dokonca aj vajcia adoptívnych rodičov.
  3. Dospelí si navyše ani neuvedomujú, že chovajú cudzie mláďa. Starajú sa o neho a kŕmia ho.

Zastúpení jednotlivci sú v niektorých ohľadoch jedineční. Dlho boli považované za štvorhry obvyklej kukačky a neboli rozlíšené ako samostatný druh. Tieto vtáky však nemajú blízky vzťah. Sú to len podobné typy reprodukcie a vonkajšie znaky. Zimoviská a strava sa však veľmi líšia.