Zvonenie - popis, lokalita, životný štýl

Zvonená pečať sa vo svojej štruktúre podobá malej plombe, ktorej hmotnosť je asi 50 kg. Telo vyzerá krátko so silnou vrstvou tuku. Malá hlava je umiestnená na krku. Koža je pokrytá tvrdou, mierne viditeľnou vlasom. Dospelí muži a ženy majú rôzne farby - od čiernej až žltohnedej farby. Po celom tele, okrem plutiev, sú rozptýlené ľahké krúžky.

Distribučná oblasť

Tieto cicavce sa nachádzajú prevažne v arktických a subarktických oblastiach Atlantického a Tichého oceánu. Radšej žijú v severných vodách a patria k tým obyvateľom planéty, ktorí sa cítia pohodlne len v chladných a zasnežených oblastiach.

Nerpa je možné vidieť kdekoľvek v severnej časti Ruska, na Murmanskom pobreží, v blízkosti nových Sibírskych ostrovov alebo Bieleho mora. Výnimky sú strednou časťou Barentsovho mora, kde sa neuvádzajú plomby, pretože v tejto oblasti neexistuje ľadová pokrývka.

Obyvatelia pobrežia Ďalekého východu nazývali prstencovou pečaťou Akiba. Jednotlivci začínajú migrovať zo západných oblastí pobrežného mora, po ktorom sa presťahujú na územie veliteľa a Aleutských ostrovov, čím sa rozprestiera vodná plocha okolo pobrežia. V Okhotskom mori zariadiť tieto osady.

Okrem morí eurázijského kontinentu sú biotopmi nervov pobrežie Nórska a Grónska, kanadské arktické súostrovie Arktída a Hudsonský záliv. Zviera trávi väčšinu svojho života vo vode, ktorá je jej zdrojom výživy.

Tesniace krúžky nemajú takmer žiadnu tendenciu migrovať. S príchodom letného tepla sa iba obyvatelia východného pobrežia Barentsovho mora presúvajú do susednej vodnej nádrže Karského mora a na konci sezóny sa vracajú. Niektorí jedinci zostávajú na driftujúcom ľade, ktorý súčasný nesie na otvorené more. Pečate však môžu aj zo vzdialenej vzdialenosti nájsť miesto, kde žili v lete alebo na jeseň. Migrácia je charakteristická len pre skupiny cicavcov, ktorí obývajú regióny Ochotského a Baltského mora.

diéta

Tulene krúžkované sa živia jednotlivými druhmi rýb a kôrovcov, ktorí sa zhromažďujú v hornej časti morských hlbín. Ostatné zvieratá sú ulovené v žalúdku pečate len príležitostne. Zaisťujú lov pre lemovanie, navaga, korušku a húf sleďov, jedia krevety, boby, čiernooké oči.

Baltské more je zdrojom potravy, bohatej na šproty, gobi, tresku a šproty a slané vody pobrežného mora. S príchodom jesene, Akibs viac často podarilo jesť navaga alebo sleďa, pískomil a gobies zriedka naraziť. Jarná dávka pečate sa skladá z bezstavovcov, ako sú mysids, black-eyed a scuds.

Chov neprovyh jedincov

Tesnenia pečate začínajú v polovici marca alebo apríla. Stretnutia samíc a samcov na párenie sa spravidla konajú v rovnakom období - apríli alebo máji. Tehotná samica má teľa asi 11 mesiacov. Narodili sa malé plomby, zabalené v proteínovej škrupine, ktorá padá po niekoľkých týždňoch. Ich hmotnosť nepresahuje 4 kg, dĺžka tela je 84 cm, samica kŕmi potomstvo mliekom jeden mesiac. Tento čas je dosť na to, aby bolo dieťa plne vypestované a zrelé. Jeden rok staré tesnenia majú hmotnosť 14 kg. Vo veku 7 rokov mladiství vážia približne 34 kg.

Dosiahnutie puberty u žien je pozorované vo veku 5-6 rokov. Každý rok sa priemerný počet potomkov pohybuje od 20-40%. Zrelosť samcov prichádza o rok neskôr ako u žien. U dospelých tuleňov, ktoré sa približujú k desiatim rokom veku, sa rast zastaví.

neprístojnosti


Reprodukcia tuleňov sa vyskytuje na ľade v pobrežnej oblasti, ale obyvatelia Okhotského mora sa prispôsobili prežitiu unášaného ľadu a sú schopní chovať potomstvo aj v takýchto podmienkach.

Obrovské územie hrubých, nepohyblivých ľadových plôch umožňuje umiestniť zvieratá samostatne, bez vytvárania klastrov. Každý jednotlivec má možnosť opustiť balenie a vybrať si akúkoľvek poľovnícku oblasť a hniezdisko. Unášané snehové lokality zbierajú na jednom mieste stovky tesnení. Ak chcete odísť na otvorené more, zvieratá používajú hady, cez ktoré držia hlavy a plnia pľúca kyslíkom. V blízkosti laskey, ženy robia deny, skryté pred zvedavými očami, aby sa zrodili budúce malé pečate v tomto zasneženom prístave.

Počet jedincov na severnej pologuli

Pečať je jedným z najbežnejších druhov cicavcov nachádzajúcich sa na severnom pobreží. Podľa najnovších údajov sa ich počet približoval k 5 miliónom jednotlivcov. Väčšina zvierat žije na území Arktídy. V pobrežných vodách kanadského arktického súostrovia sa nachádza približne jedna pätina z celkového počtu tohto poddruhu. V Okhotskom mori nie je viac ako 800 tisíc hláv a zvyšok sú rozptýlené v pobrežných zónach euroázijského kontinentu.

Rybolov a hodnota tesniaceho krúžku

Na rozdiel od spoločnej pečate má tento poddruh, ako už bolo spomenuté, malú váhu a veľkosť, ale lov týchto zvierat je v niektorých regiónoch pomerne bežným javom. Skoršie v Okhotskom mori boli povolenia vydávané každoročne na zachytenie 50-60 tisíc dospelých jedincov. Vzhľadom k tomu, že v poslednej dobe došlo k poklesu populácie a smrti tuleňov, úrady stanovili limit na lov, ktorý nepresahuje 30 tisíc kusov dnes. Pre lov v moriach Bering a Okhotsk je limit podstatne nižší.

Hodnota produktu je koža, mäso a tukový tuk. Kvôli rybolovu týchto cicavcov sa rozvíja samozásobiteľské poľnohospodárstvo, ktoré podporuje obyvateľstvo pobrežných oblastí severu. Pinnipedy v sovietskych rokoch položili základ pre rozvoj národného hospodárstva.

Video: krúžkovaná pečať (phoca hispida)