Klokan - opis, lokalita, životný štýl

Ak si myslíte, ktoré zvieratá sú známe svojou skákacou schopnosťou, na myseľ príde len jeden člen rodiny. Hovoríme o klokanov, reprezentovaných jednotlivcov môže vyskočiť na dĺžku 10 metrov alebo aj viac. A výška ich skokov dosahuje 2,5 metra a to nie je limit. Aj jednotlivci môžu dosiahnuť rýchlosť až 50 kilometrov za hodinu, predbiehajúc korisť. V tomto materiáli zvážime všetko, čo ovplyvňuje jednotlivcov, o ktorých sa diskutuje, aby si každý mohol vytvoriť svoj vlastný názor.

popis

  1. Existuje mnoho druhov jedincov, o ktorých sa diskutuje, rozmerové charakteristiky zvierat na tom priamo závisia. V priemere, hmotnosť tela, sú asi 20-100 kg. s dĺžkou tela 25-150 cm, chvost má samostatnú úlohu, slúži ako vyváženie a má dĺžku 45-100 cm, najväčší členovia rodiny žijú v Austrálii, sú červení a veľkí. Ťažké klokany žijú na východe, nazývajú sa šedými.
  2. Kožušina je zhutnená, sivá, červená alebo hnedá. Môže sa tiež kombinovať. Je nevyhnutne mäkká a jednotná. Horná časť tela diskutovaných jedincov je zle vyvinutá, väčšina zaťaženia padá na dno. Hlava malého formátu v porovnaní s telom sa zdá byť neprimerane malá. Papuľa je krátka alebo pretiahnutá.
  3. Predné končatiny sú skrátené, zle vyvinuté, nie príliš svalnaté. Na nich je 5 prstov, takmer žiadna vlna, silné a dlhé pazúry. Ramená sa zúžili. Prsty zvieraťa sú umiestnené v určitej vzdialenosti, uchopia ich jedlo a hrebeň ich vlasov. V porovnaní s vrcholom sa spodná časť trupu javí ako obrovská. Je svalnatá, silná, široká.
  4. Zadné končatiny sú silné a dlhé, rovnako ako chvost. Stehná sú rozšírené a svalnaté, na labkách sa nachádzajú 4 prsty. Medzi tretím a druhým je membrána, štvrtá je vybavená silným a dlhým pazúrom. Vzhľadom k špeciálnej štruktúre kmeňa, klokany môžu spôsobiť vážne údery na nepriateľa pomocou zadných končatín.
  5. Chvost pôsobí ako vyvažovač a druh riadenia. Jednotlivci rýchlo skok, pohybujú sa vpred, ale kvôli konštrukcii trupu sa nemôžu pohybovať dozadu. Ich tvar končatín to neumožňuje, navyše chvost zasahuje.

obydlia

  1. Všetci ľudia klokani sú známi ako skromní obyvatelia Austrálie, čiastočne tak. Zastúpení jednotlivci však žijú na iných územiach, napríklad v Novej Guinei, Tasmánii a Bismarcku. Oni tiež priniesli týchto rodinných príslušníkov na Nový Zéland.
  2. Veľmi často sa zvieratá nachádzajú vedľa ľudských obydlí. Takéto vačice sa stretávajú na okraji veľkých miest a stredne veľkých osád. Tiež radšej bývajú v blízkosti poľnohospodárskej pôdy poľnohospodárov.
  3. Ak vychádzame z pozorovaní, môžeme konštatovať, že tieto zvieratá majú pozemský životný štýl. Obývajú ploché plochy, v blízkosti kríkov a medzi hustými pichľavými trávami. Strom-klokani strom-strom vyliezť stromy krásne, zatiaľ čo horské zvieratá cítia dobre medzi kameňmi, kameňmi a kopcami.

obyvateľstvo

  1. Hlavný druh vačnatcov netvorí pravdepodobnosť zániku. Z určitých dôvodov sa však počet cieľov každý rok znižuje. Je to spôsobené výskytom lesných požiarov, poklesom prírodného prostredia šírenia klokanov, ako aj loveckými a inými ľudskými činnosťami. Ako vždy, sú to ľudia, ktorí nesú hlavné nebezpečenstvo pre vnímajúce bytosti.
  2. V Austrálii je zakázané umiestňovať klokany na legislatívnej úrovni. Siví obyvatelia západnej a východnej časti sú považovaní za chránených. Divoké zvieratá sú v dôsledku lovu neustále vystavené ostreľovaniu.
  3. Počas ochrany pasienkov poľnohospodári tieto zvieratá znehodnotili. Pytliaci však strieľajú kvôli mäsu, ktoré je považované za pochúťku, ako aj kože, ktoré sa neskôr používajú na výrobu koženého tovaru. Mäso sa vyznačuje nízkou kalorickou hodnotou a chuťou.
  4. Všeobecne povedané, nič ohrozuje reprezentovaných jednotlivcov. Ale oni majú nepriateľov v ich prirodzenom prostredí. Hady, veľké vtáky, dingos, a tiež líšky lovia zvieratá. Aby sa nestretli s nepriateľmi, títo jedinci dávajú prednosť jedlu raz denne večer, hneď ako zapadne slnko.

jedlo

  1. Vo väčšej miere uprednostňujú klokani trávu, preto sa považujú za bylinožravce. Medzi rozmanitosť zvierat však existujú druhy, ktoré sa vyznačujú ich všežravým. Najväčší červení jedinci sa opierajú o pichľavé a tuhé trávy. Jedinci s krátkou papulou sa živia koreňmi, hľuzami, cibuľkami a inými podzemnými časťami rastlín.
  2. Niektoré druhy zvierat jedia huby a priamo sa podieľajú na siatí svojho spórového prášku. Wallabies malý obsah s bylinné listy, semená, malé ovocie. Ak jedinci žijú v lesných častiach s miernou vlhkosťou, živia sa ovocím, lístím a rastlinami. Drevené exempláre jedia vtáčie vajcia a samice kurčiat z kmeňa stromu.
  3. Tiež v strave môže zahŕňať ďatelina, lucerna, listy eukalyptu, arabská guma, obilniny, iná vegetácia. Klokany konzumujú cikády, paprade. Menší členovia rodiny sú selektívnejší, pokiaľ ide o potravinové preferencie. Oni idú pri hľadaní vysoko kvalitného krmiva, často takéto jedlo je dlho stráviteľné.
  4. Veľké zvieratá môžu bezpečne jesť potraviny nízkej kvality, ale kompenzujú to rôznymi druhmi vegetácie. Sú poslané na pastviny v neskorých popoludňajších hodinách, ale všetko závisí od poveternostných podmienok v oblasti biotopov. Ak je vonku vonku, klokana bude čakať na slnko dole, odpočíva v tieni. Potom v neskorom popoludní idú hľadať jedlo.
  5. Charakteristickým znakom týchto zvierat je nenáročná spotreba vody. Jednotlivci nemusia spadnúť na vodu niekoľko mesiacov, v niektorých prípadoch dokonca dlhšie. Kvapalina je získaná z rastlinných potravín, tiež lízať rosy z trávy a skál. Niektorí šikovní predstavitelia druhu strhnú kôru a potom sa naplnia šťavou zo stromu.
  6. Žijúci v suchých oblastiach, veľké klokany prispôsobené hľadať vodu. Začnú kopať studne do hĺbky 100 cm a viac. Následne tieto napájacie miesta využívajú vtáky, martens, holuby divokého typu a iné zvieratá. Žalúdok jednotlivcov môže stráviť tvrdé jedlo, je obrovský, ale nemá veľa komôr. Niektorí jedinci tejto rodiny spôsobujú zvracanie, aby sa zbavili zvyškov jedla v žalúdku. Potom ho znova prežú, aby sa lepšie vstrebali.
  7. V tráviacom systéme žije viac ako 40 druhov baktérií. Zodpovedajú za správnu činnosť a zažívanie vlákniny. Sú prítomné aj kvasinkové baktérie, ktoré slúžia na vytvorenie fermentácie. Ak hovoríme o výžive zvierat žijúcich v zoo, jedia bylinky, ovos, orechy, semená, strúhanku, zeleninové a ovocné ovocie atď.

Spôsob života

  1. Ak sa chcete dozvedieť viac o predmetných zvieratách, je najlepšie ísť do Austrálie a navštíviť národný park. V takomto mieste sa jednotlivci správajú rovnako ako v divokých podmienkach. Klokany sú zvieratá, ktoré vedú život stáda.
  2. Najčastejšie sa zhromažďujú v malých skupinách, ktoré môžu mať až 25 jednotlivcov. Avšak, horské wallabies a klokany potkanov radšej žiť sami. Nikdy nevytvárajú skupiny. Tam sú tiež malé zástupcovia tohto druhu. Sú prevažne nočné.
  3. Naopak, veľkí jedinci môžu byť aktívni, či už počas dňa alebo večer. Ošetrené zvieratá sa pasú v mesačnom svetle, keď teplo ustupuje. Zaujímavé je, že klokaní stádo nemá vodcu. Všetci sú si rovní. Takéto zvieratá nemajú vodcu, pretože sú primitívne kvôli nedostatočne rozvinutému mozgu.
  4. Inštinkt sebazáchovy je však v posudzovaných jedincoch pomerne dobre rozvinutý. Stačí len jeden klokan dať signál alarmu, celá skupina sa okamžite ponáhľa v rôznych smeroch. Zviera dáva hlas, ktorý nejako pripomína kašeľ. Okrem toho majú klokany vynikajúci sluch. Preto môžu v dostatočnej vzdialenosti počuť signál alarmu.
  5. Stojí za zmienku, že tieto zvieratá nie sú zvyknutí usadiť sa v útulkoch. V korytnačkách žijú len krysy klokanov. Pokiaľ ide o prirodzených nepriateľov, potom títo ľudia majú veľa z nich. Spočiatku v Austrálii neboli žiadne európske dravce, neskôr ich priviezli ľudia. Preto boli klokani neustále lovení dingo psami, vačnatcami. Malé klokany zaútočili mučeníci, dravci a dokonca aj hadi.
  6. Čo sa týka veľkých jednotlivcov, títo klokani sa môžu dobre postaviť za seba. Malí zástupcovia toho istého druhu sú však prakticky bezmocní. Jednotlivci nepatria k statočným, naopak, vždy sa snažia uniknúť pred nebezpečenstvom. Ak predátor stále dobieha svoju korisť, klokana sa snaží veľmi tvrdo brániť.
  7. Za obranou zvieraťa je dosť zaujímavé pozorovať Kangaroo spôsobuje sériu silných úderov zadnými nohami, pričom jedinec spočíva na chvoste. Tiež sa klokan snaží chytiť páchateľa s prednými labkami. Mnoho ľudí vie, že biť dospelého môže ľahko zabiť psa. Človek sa môže ľahko nájsť v nemocnici so zlomenými kosťami.
  8. Miestni obyvatelia tvrdia, že keď je klokan zachránený pred nepriateľom, láka predátora do vody. V dôsledku toho zviera utopí páchateľa. Dingo psi trpeli týmto spôsobom mnohokrát. Okrem toho sa klokany snažia držať ďalej od ľudí. Preto nie je možné vidieť blízke sídla týchto zvierat.
  9. Takéto osoby sa však často nachádzajú v blízkosti fariem a na okraji malých miest. Klokany nie sú domáce zvieratá, ale prítomnosť ľudí ich nevystraší. Jednotlivci si skôr rýchlo zvykli na skutočnosť, že ľudia ich často kŕmia. Avšak, oni nie sú pat sami.

rozmnožovanie

  1. Takéto zvieratá dosahujú sexuálnu zrelosť približne 2 roky. Priemerná dĺžka života je približne 18 rokov. V niektorých prípadoch žili jednotlivci dokonca až 30 rokov. V období párenia sú muži veľmi tvrdo bojujú o pozornosť žien. Často končí vážnymi zraneniami.
  2. Po párení sa najčastejšie vyskytuje len 1 dieťa. Pred narodením dieťaťa sa matka začne dôkladne olizovať. Je to v tom, že dieťa sa bude ďalej rozvíjať. Tehotenstvo trvá len asi 1,5 mesiaca.
  3. V dôsledku toho sa narodí úplne slepý, bezsrsté dieťa. Potom sa mláďa vyvíja v matkinom vaku asi 11 mesiacov. Navyše, mladý rast takmer okamžite nasáva jednu z bradaviek a neoddelí sa od nej asi 2 mesiace. Počas tejto doby mláďa naďalej rastie, rozvíja sa a rastie do kožušiny.
  4. Niekedy sa dieťa začne dostať z tašky, ale pri najmenšom šuchnutí sa okamžite vráti. Už vo veku 8-10 mesiacov mláďa môže dlhú dobu opustiť vak, niekedy sa matka pripravuje na ďalšiu sezónu párenia.

Klokan možno považovať za jedinečné zvieratá. K vývoju detí dochádza v špeciálnom vaku pre matku. Takéto vrecko chráni mladé zvieratá pred rôznymi druhmi nebezpečenstva a nepredvídateľnými poveternostnými podmienkami. Samička sa môže pripraviť na párenie až po tom, čo si je istá, že jej mláďa je pripravené na samostatný život. Klokany sú symbolom Austrálie, ale to neznamená, že títo jedinci budú radi akémukoľvek kontaktu s ľuďmi.

Video: Klokan (Macropus)

Загрузка...

Populárne Kategórie

Загрузка...