Obrie krtek krysa - opis, lokalita, životný štýl

V dnešnom článku budeme študovať zástupcu rodiny nevidiacich, ktorý je zaradený do skupiny hlodavcov. Cicavec je trochu podobný krtku, ale plne atrofovaný vizuálny aparát robí týchto jedincov jedinečnými svojím vlastným spôsobom. Vyznačujú sa schopnosťou kopať zem, nie cez pazúry, ale so zubami. Oratá pôda je väčšia ako veľkosť krtkov, v skutočnosti podľa tohto aspektu mnohí poľnohospodári tieto zvieratá odlišujú. Ale nenechajme sa napredovať, budeme študovať všetko v poriadku.

Spôsob života

  1. Zvieratá majú rezáky a sú dostatočne veľké. Krtkovia robia pazúry pri kopaní zeme. Po činnosti reprezentovaných jedincov zostávajú hromady pôdy. Môžu dosiahnuť 50 cm a viac. A hmotnosť hromady je asi 9 kg. Na jednom hektári môže žiť súčasne 4-20 členov rodiny. Hlodavce sú najaktívnejšie na jar. Odpočívajú v zimnom období av lete sa však neponárajú do hibernácie.
  2. Labyrinty z týchto zvierat sú zložité a celkom zaujímavé. Majú veľa úrovní, z ktorých každá je prepletená s ostatnými. Horná zóna je vyhradená pre potraviny, môže byť umiestnená v hĺbke do 30 cm, zvieratá si v tejto vrstve podávajú jedlo. Zbierajú korene a hľuzy. Druhá úroveň je určená na výstavbu bytov pre budúce potomstvo. Tiež tu je sklad, v ktorom jednotlivci môžu dať všetky tie najcennejšie. Druhý stupeň je hlboko pod zemou - do 3,5 m.
  3. V zime jednotlivci uzavrú vstupy do tunelov pomocou zeme. Cicavce tu žijú, až kým sa nezohreje. Podľa oblasti môže celá štruktúra labyrintov trvať až pol kilometra. Na území je asi 8-10 špajze na jedlo. Zásoby pre zimnú sezónu sú asi 10 kg hmotnosti. Zvieratá sú šetrné a nenápadné, najmä v chladných obdobiach.
  4. Títo jedinci sú charakterizovaní jediným charakterom pobytu. Každý člen rodiny chráni ich majetok, chráni ich. Niekedy jednotlivci mužského pohlavia patria do boja, ktorý končí smrteľným následkom. Pokiaľ ide o trvanie existencie, zvieratá žijú do 8 rokov, niekedy aj dlhšie.
  5. Poľnohospodári nemajú radi slepých mužov, pretože spôsobujú značné škody na poľnohospodárskych činnostiach. Je ľahké zistiť, že zástupca rodiny začal na území. V určitej vzdialenosti od seba bude veľa rôznych diapozitívov zeme. Okrem zhoršenia vzhľadu lokality slepci ohrozujú úrodu. Jedia hľuzy a korene. Obzvlášť často trpia zemiaky, repa, kukurica, mrkva, fazuľa atď. Počas dňa zviera spotrebuje približne 5 kríkov koreňových plodín.
  6. Keď sa slepí psi usídlia vo svojej zvolenej krajine, ťažko sa vyháňajú. Zvyčajne ľudia vykopať stránky, ale to nedáva 100% záruku. Je dôležité vykopať do hĺbky 0,5 metra alebo viac, aby sa zničila pôdna vrstva jednotlivcov. Niektorí používajú repelenty vo forme éterických olejov a iných látok, ich jednotlivci netolerujú.
  7. Nadšenci chytia zvieratá ručne. Nájdu prvý vchod a druhý, po ktorom vykopú segment medzi týmito zónami. Vzhľadom k tomu, lupiny sa bude snažiť odstrániť návrhy, budú vyjsť, potom môžete chytiť škodcov. Niektorí ľudia jednoducho miešajú vodu s hlínou a nalejú ju do svojich pasáží.

Vonkajšie značky

  1. Je pozoruhodné, že títo jednotlivci sa nemôžu pochváliť svojou vizuálnou príťažlivosťou. Tieto zvieratá pevne držia zuby dopredu. Telo je silne rozšírené. A je to pomerne veľké v porovnaní s inými gadflies. Dospelý môže rásť až do dĺžky 35 cm. V tomto prípade je telesná hmotnosť asi 1 kg.
  2. Ošetrené zvieratá nemajú žiadne oči. Na tvári nie sú ani uši. Takíto jednotlivci sa podobajú nezrozumiteľným tvorom, ktoré sa najčastejšie objavujú v amerických hororoch. Malo by sa však okamžite povedať, že prezentované zvieratá sú absolútne neškodné. Nemôžu nikomu ublížiť a chrániť ich životy.
  3. Zaujímavé je, že najmä mladé slepé miesta sú proti prirodzeným nepriateľom bezmocné. Vo svojich úlohách vykonávajú najčastejšie líšky, mačky a dravé vtáky. Farba týchto zvierat je často monotónna. Je pozoruhodné, že blchy žijú v kožušine krýs a sú tiež slepé.
  4. Hovorené zvieratá sa často nazývajú malé terénne vozidlá. Dokážu rýchlo prejsť svojimi labyrintmi, a to ako dozadu, tak aj dopredu. Ak sa krtko musí prevrátiť, robí to veľmi rýchlo a obracia sa.

rozmnožovanie

  1. Prezentované zvieratá uprednostňujú výlučne solitérny životný štýl. Jednotlivci sa môžu navzájom prelínať len v období párenia.
  2. V takomto čase krysy tvoria dokonca celé skupiny. Zároveň má 1 samca a 2 samice. Po párení sa narodí asi 2-3 deti.

postavenie

  1. Obrie besnota je vzácny druh zvieraťa. Smutné je, že každý rok sa počet jednotlivcov postupne znižuje. Problém je v tom, že len zriedka produkujú potomstvo. To sa deje len raz za 2 roky. Väčšina mladých zomrie v prvom roku života.
  2. Okrem toho, že obyvateľstvo klesá kvôli tomu, že ľudia neustále orat pôdu alebo pasú dobytok. Stavba rôznych kanálov nepriaznivo ovplyvňuje aj počet druhov. Uvažovaní jedinci sú uvedení v Červenej knihe ako ohrozený druh.

Obrie besnoty sú považované za úžasné zvieratá. Nepatria k molárnemu poddruhu, pretože tieto sú hmyzožravé. Uvažovanými jedincami sú hlodavce. Preto si nemiešajte takéto zvieratá navzájom. Slepé škvrny sú na pokraji vyhynutia a na zemi zostáva len veľmi málo jedincov. Hoci sú pod ochranou, ich počet sa stále nezvyšuje.

Video: obrovský krtek potkana (Spalax giganteus)