Labuť labuť - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Labuť je známa svojím snehovo bielym perím, vďaka ktorému sa vták vymyká všeobecnej farbe. Podľa niektorých presvedčení, jednotlivci tohto druhu predstavujú zosobnenie šľachty a čistoty. Ak si labuť vybrala miesto v blízkosti domu osoby, prinesie to šťastie rodine. Aj tieto vtáky sú považované za symbol lojality, takže ich sochy zdobia mnohé svadobné oslavy. Verí sa, že labuť sľubuje silné manželstvo. Predstavený vták je považovaný za najväčšieho vzhľadom na to, že jeho rozpätie krídiel niekedy dosahuje 2-2,5 metra.

Vlastnosti formulára

  1. Ovce patria do rodiny hus a sú považované za najväčšie medzi sebou. Pôvabný, veľký a biely vták pôsobí ako symbol blaha a lojality. Dnes sa verí, že mute labuť je najväčší vták žijúci v rozlohe našej vlasti. Je to spôsobené jeho hmotnosťou, ktorá môže dosiahnuť 15 kg.
  2. Kvôli svojej vzácnosti a zvláštnostiam vzhľadu jednotlivcov tejto skupiny boli zaradení do mnohých červených kníh. Hovoríme o Bielorusku, Rusku a Tatárskej republike. Od začiatku roku 1960 bolo zakázané loviť vtáky z tejto skupiny, pretože jednotlivci sa stále menej a menej. So zavedením zákona sa počet čiastočne obnovených, naďalej zvyšuje, už dosahuje 350.000 hláv.
  3. Ak sa chcete pozrieť na vtáky tohto druhu, stačí ísť do botanickej záhrady alebo umelo vybavených parkov s rybníkmi. Tieto vtáky zdobia každý vodný zdroj, úspešne existujú v zajatí a nie sú problémom pre chovateľov.
  4. Nie je nemožné ovplyvniť externé údaje vtákov. Sú veľké, dosahujú dva metre v rozpätí krídel. Krk je pretiahnutý, tenký, elegantný. Zobák má svetlý načervenalý nádych, nohy sú tmavé a krátke. Keď je jedinec vo vodnom prostredí, jeho krk sa mení na cikcak a hlava smeruje dopredu. Vďaka tomu vták vyzerá ešte jemnejšie.

nátierka

  1. Títo jedinci nezostávajú vo vodných oblastiach so silným prúdom, priťahujú ich stojaté vodné zdroje. Zvyčajne sa nachádza v rybníkoch, nádržiach, jazerách, riekach s pomalým prúdom. Hlavnou vecou je, aby rákosie a iné vegetácie slúžili ako prístrešok.
  2. Jednotlivci tejto skupiny plemien sa nachádzajú v rozlohe od Mongolska po Škandinávsky polostrov. Často sú vidieť v Kazachstane a Číne. Vzhľadom na zvýšený lov a pytliactvo jednotlivcov, je teraz ťažké nájsť v ich obvyklom prostredí. Aby sa zachovali druhy, obhajcovia zvierat sa pustia do šírenia vtákov v iných krajinách.
  3. Shipunks dokonale zakoreniť a cítiť v afrických krajinách, v Austrálii, na Novom Zélande av Spojených štátoch amerických. Kvôli úzkej kontrole obyvateľstva sa počet hospodárskych zvierat len ​​zvyšuje. Preto môžeme povedať, že zatiaľ čo všetko je pod kontrolou, vtáky nie sú v nebezpečenstve.
  4. Keď prichádza zima, idú do zimy v teplejších klimatických oblastiach. Zvyčajne uprednostňujú Kaspické more alebo Stredozemné more s miernym podnebím. Na jar sa jedinci vracajú do svojich pôvodných priestorov a pripravujú sa na pokračovanie druhu.
  5. Na zabezpečenie vlastnej bezpečnosti a vzhľadom na ich individuálne vlastnosti sa lety vykonávajú v kŕdľoch. Keď sa chrbtice dostanú do zlého počasia, idú dole a zostanú na zemi, kým sa počasie nezlepší. Pre toto obdobie, držať svoje labky a ich hlavy v chmýří, čaká.
  6. K dnešnému dňu sa počet obyvateľov zvýšil tak, aby sa vtáky rozšírili na územie 70 krajín. V každom prípade, vtáky ako stojaté vody zdroje s veľkým počtom trstiny a ďalšie húštiny na stranách.

Výživa, reprodukcia a životný štýl

  1. Títo vtáci takmer nikdy neopúšťajú územie vody, schovávajú sa pred očami a zriedka prichádzajú na breh. Avšak, niektoré labute už boli kŕmené, že môžu byť ľahko v blízkosti osoby a vziať krmivo od neho vo forme kúskov chleba.
  2. Vtáky stavať bývanie pre budúce potomstvo, kde je veľa húštiny. Uprednostňujú malé jazerá, kde nikto nebude rušiť kurčatá. Zaujímavé je, že páry sú vytvorené pre život. Keď satelity zaberajú územie, nikomu nedovoľujú.
  3. Rodina labutí sa živí vegetáciou, ktorá sa nachádza v blízkosti vodného zdroja. V zriedkavých prípadoch jesť malé ryby, červy, obilniny.
  4. Vtáky dosahujú sexuálnu zrelosť 4 roky. Samica robí spojku 6 vajec, inkubácia trvá asi mesiac. Vajcia sú vyliahnuté iba budúcou matkou potomstva, ale niekedy ju muž nahradí, ak je nutná potrava.
  5. V skutočnosti vynikajúci otcovia pochádzajú z tŕňov. Bdelé strážia spojku, zabíjajú líšky so svojimi najsilnejšími krídlami. Vtáčie zvieratá sú počas obdobia hniezdenia mimoriadne agresívne, sú nebojácne a nesebecké.
  6. Keď sa narodia mláďatá, ich hmotnosť je asi 0,2 kg. Po krátkom čase už môžu dostať vlastné jedlo, ale v noci sa vracajú k rodičom na otepľovanie. Po 4 mesiacoch už deti vedia, ako sa vznášať vo vzduchu. Jednotlivci žijú najmenej 26 rokov.

Pářenie

  1. Vtáky často hniezdia v jazerách s veľkým počtom húštin. V takomto prostredí jednotlivci začínajú stavať hniezda. Prezentované labute sú monogamné jedinci. Preto dlhodobo nájdu partnera. Akonáhle dvojica zaberá časť nádrže, bráni ostatným vtákom v približovaní sa k ich územiu.
  2. Počas obdobia párenia plávajú obaja jedinci v pároch po celej nádrži. Muž začne šíriť krídla a spúšťať hlavu do vody. Samica sa správa podobným spôsobom. Po svadobných tancoch, labuť pláva do vyvoleného a prýmky krku s jeho. V dôsledku dlhých párovacích hier je samica úplne ponorená do vody. Na povrchu zostáva len hlava.
  3. V tomto bode začína proces párenia. Potom môžete vidieť, že dospelí začínajú robiť zvláštne zvuky. Pár sa začne mazať. Po skončení sobášnych hier a tancov začnú vtáky stavať hniezdo. Proces sa nevyhnutne uskutočňuje v blízkosti vodných plôch alebo v plytkej vode.
  4. Labute často umiestňujú svoje hniezda do rákosí. Ako stavebný materiál používajú mach a trávu. Výsledkom je pomerne veľká štruktúra. V srdci takéhoto hniezda najčastejšie leží minuloročná trstina. Dno hniezda je pokryté suchou trávou.
  5. Samica samice je zapojená do násadových vajec. Muž v tejto dobe sa zaoberá ochranou územia, ktoré susedí s hniezdom. Akonáhle labuť zmysly alebo si všimne nebezpečenstvo, začne prejavovať agresiu a zúrivo zasyčie. Samica kladie až 8 vajec. Po 32-35 dňoch sa objaví potomstvo.

Zaujímavé fakty

  1. Uvažované labute sú schopné vzlietnuť len vtedy, ak získajú dostatok behu. Okrem toho, labute nie sú tak pravdivé, ako je uvedené vo väčšine legiend. Ak sa niečo stane partnerovi, ten čoskoro nájde novú polovicu. Problém je v tom, že takéto vtáky nežijú sami.
  2. Labute vykonávajú osobitný štatút v Dánsku a Spojenom kráľovstve. V druhom prípade patria jednotlivci ku kráľovnej, takže sú pod prísnou ochranou. Dánsko zase uznalo pôvabné vtáky ako národný symbol krajiny.
  3. Ak ľudia žijú v chladnom podnebí, ich perie zostane dokonale biele. Vo viac južných oblastiach vtákov, naopak, farba začína tmavnúť trochu.
  4. Jednotlivci nezmoknú kvôli tomu, že ich perie je neustále mazané. Zvláštne tajomstvo je v krátkom chvoste labutí.
  5. Ak jednotlivci pociťujú nebezpečenstvo, sú schopní vyvinúť pomerne impozantnú rýchlosť cez vodu. V normálnom prostredí sú vtáky pokojné a vedú meraný životný štýl.

Špongie sú celkom jedinečným druhom labutí. Sú zaujímavé pozorovať počas obdobia párenia. Muži vždy chránia svoju rodinu a budú stáť na poslednom mieste. Stojí za zmienku, že ak je jeden z členov rodiny chorý, labute nepôjdu do letu, kým nie je všetko normalizované.