Song Cricket - opis, lokalita, zaujímavé fakty

Skladba kriket je veľmi opatrný vták, ale napriek tomu, s jeho nezvyčajným spevom a dúhovými vrtákmi, vydáva sa sám.

Ako nájsť kriketový spevák

Tento vták patrí do radu pasažierov, podtriedy novonadených. Samice aj samce majú farbu s hnedými, hnedými a olivovými tónmi. Takéto perie im pomáha bezpečne sa schovať pred nepriateľmi v podraste.

Počas obdobia párenia majú vtáky farby s výhodami hnedastého a sivého v rôznych tónoch. Iba hlava sa vyznačuje tým, že je vyznačená tmavšími farbami a horný chvost je hnedastý. Na hlave a krku sú škvrny. Potom sa presunú na prednú časť chrbta, aby zmizli v oblasti noghvostiya. Hrudník a chrbát sa vyznačujú mramorovaním, sú tu stopy priečnych pásov pozdĺž všetkých pier. V spodnej časti tela je farba svetlá okrová, na bokoch je mierne nahnedlý kvet.

Spodná časť krídlovej časti tela je zvýraznená svetlým odtieňom šedej. Fly zóny sú hnedé, v tomto mieste je hranica oveľa výraznejšie. Kormidelníci sú tiež hnedí, ale tu sa kapely stále objavujú: preamikál je oveľa tmavší, apikálny, naopak svetlý tieň. Nohy sú ľahké. Zaoblený široký chvost s načervenalým odtieňom, na konci tmavé škvrny.

Mladé vtáky na spodnej strane tela sú zdobené žltkastým kvetom a na hrudi a hrdle sa vyznačujú pozdĺžnou pestrosťou.

Šije je sivastý a samec sa dá rozlíšiť tmavším tónom. Čeľusť speváčika je tmavá a čeľusť je žltkastá. Vo väčšine prípadov zobák nie je pozorovaný. Samotný zobák je široký, v tvare šípky. Obočie okrové svetlo.

Parametre vtáka sú:

  • dĺžka tela je malá - od 12 do 16 cm;
  • hmotnosť - od 15 do 20 gramov.

stanovište

Hniezdi v Európe a Ázii, nachádza sa v nadmorskej výške 800 - 2100 mnm, hlavne v lesných zónach, záplavových územiach, pri výbere húštin kríkov pozdĺž brehov sladkovodných vôd alebo trstiny, vysokej trávy, okraja lesa, najmä ak je miesto iné. zvýšená vlhkosť.

V zime posielame na africký kontinent. Zvyčajne tento let trvá veľa času, až 5 mesiacov, pretože vtáky nemajú radi lietanie veľmi veľa. Ale napriek tomu v polovici apríla sa vtáky vracajú.

Tajný život medzi podrastom

Zvyčajne spieva cvrčky oddelené od seba v pároch. Pre hniezdo vtáky používajú suchú trávu, stavajú ju v húštinách na zemi alebo vo výške 5-20 centimetrov od zeme. Ale hniezdo sa môže objaviť na ostrohu.

Do konca júna sa objaví spojka. Vajcia môžu byť biele, ale vo väčšine prípadov sú na nich ružové, častejšie tmavé škvrny. Murivo môže pozostávať zo 4 vajec, najmenej 6. Obaja rodičia kŕmia kurčatá. Plne rozvinuté deti už v júli alebo auguste. Miesto hniezdenia je ponechané na konci augusta alebo začiatkom septembra.

Tieto vtáky sú veľmi tajné. Sú tak opatrní a malí, že je pre vedcov dosť ťažké pozorovať ich, najmä preto, že počas dňa cvrčky dávajú prednosť odpočinku a prebúdzaniu v noci.

Kriket môže spievať. Jeho iridescentné vrtáky s rôznorodým súborom píšťaliek, ku ktorým je pridaná ostrá zrážka, vždy priťahujú pozornosť. Predtým, ako samec začne sťahovať svoje roulades, nájde otvorené miesto a sedí na samom vrchole stonky. Ale môže tiež stúpať počas spevu a potom, čo opísal oblúk, letieť znova. Jeho brat, tajga kriket, vždy spieva od miesta, kde sa nachádza hniezdo.

Tieto vtáky sú veľmi svižné. Ale aj keď sú veľmi pohybliví, majú zvláštnosť: neradi štartujú na oblohu a snažia sa vyhýbať lietaniu. Ale na zemi sa pohybujú veľmi ochotne, pripomínajúc malú myš. Sú veľmi šikovne prispôsobené na beh okolo rastlín, stromy nie sú výnimkou.

jedlo

Spevácky kriket, keď je čas na obed, pri hľadaní jedla, sa plíži hustou vegetáciou na pôde, nájde rôzne mušle, hmyz, larvy a všetky druhy bezstavovcov v húštinách trávy. Ale najlepšou pochúťkou pre nich sú pavúky. Tieto vtáky patria k hmyzožravým.

Iné druhy


Existujú aj iné typy cvrčkov. V prvom rade je to:

  1. Obyčajný. Jeho spev je ako cvrlikanie kriketového hmyzu. Hmotnosť jeho tela do 20 gramov. Má olivovohnedý chrbát s pruhmi a svetložltým bruškom.
  2. Bodované. Maximálna hmotnosť nepresahuje 15 gramov. Líši sa v krátkych veľkostiach krku a chvosta. Pero je hnedé, na zadnej strane sú čierne škvrny, na bruchu - tmavé škvrny.
  3. River. Považuje sa za veľký druh. Prsia a hrdlo sú vyznačené čiernymi pozdĺžnymi kamienkami. Okolo očí sú vyznačené jasné krúžky. Na konci má zaoblený a široký chvost. Pieseň muža je v skutočnosti prerušovaným spevom, podobným zvukom zo svätojánskeho chleba. Po vykonaní melódie, sa ponáhľa do kríkov s kameňom.
  4. Slávik. Perie hnedé bez vzorov. Biele obočie sotva znateľné. Jeho melódia je najkomplexnejšia, bohatá na rôzne modulácie.
  5. Tajga. Najväčší. Jeho telo je predĺžené stupňovitým a zaobleným chvostom. Má zobák úzky a rovný.

Odborníci zvyčajne neodporúčajú držať tieto vtáky v zajatí, pretože sa cítia veľmi úzkostlivo a rýchlo zomierajú.