Tree Kangaroo - popis, lokalita, životný štýl

Pod stromom klokany znamená obyvatelia Novej Guiney a Austrálie. Títo zástupcovia sa od seba odlišujú nielen v ich zvykoch, ale aj v spôsobe ich existencie. Ak zvyšok príbuzných trávia väčšinu svojho života na Zemi, potom sa títo jednotlivci skrývajú v korunách stromov. Vlastne z tohto dôvodu dostali svoje meno. Zvieratá môžu žiť na poschodí dosť dlho, jedia, spia a bavia sa tam. Hlavným nepriateľom je ľudská činnosť, tento druh je na pokraji zániku.

popis

  1. Osoby, o ktorých sa diskutuje, sú skôr nepredvídateľné, líšia sa od svojich príbuzných svojimi externými údajmi. Výška tela, narastá do maxima 1,7 m. Často sú však zastúpení zástupcovia 1,3-1,5 m. Ocas je daný asi 70 cm., Hlava s telom je stále 0,5-0,8 m. škrupina, kolíše a veľmi veľa. V závislosti na tuku jednotlivcov ukazovatele pohybujú od 5 do 17 kg.
  2. V hornej časti je telo pigmentované sivohnedým alebo čiernym tónom. V spodnej časti sú prednostne biele plochy. Dolné končatiny sú skrátené, čo odlišuje týchto členov rodiny od suchozemských druhov. Noha chodidiel je široká a veľká, na prstoch sú ostré a dlhé pazúry, ktoré umožňujú jednotlivcom šplhať po stromoch.
  3. Uši sú okrúhle vo formáte, papuľa je krátka, najmä v porovnaní s podobnými príbuznými. Chvost je znížený, je potrebný na vyrovnávanie a udržiavanie rovnováhy počas pohybov a skokov. Keď sa zviera pohne, jeho telo stojí horizontálne a nie vertikálne, ako ostatní členovia rodiny.
  4. Samostatne sa treba dotknúť témy rodových rozdielov. Mnohí ľudia sa snažia rozlíšiť muža od ženy, pokiaľ ide o rozmerové črty, ale to je zjavne strata podnikania. Sexuálny dimorfizmus sa prakticky nevyjadruje, v dôsledku čoho je ťažké určiť, ktorý jedinec pohlavia je pred vašimi očami.

jedlo

  1. Základom stravy sú potraviny rastlinného pôvodu. Jednotlivci ho môžu extrahovať v korunách stromov, kde trávia väčšinu svojho života, alebo po zemi. Jedálny lístok obsahuje lístie, ako aj malé listy trávy a vetvičiek. Vzhľadom k tomu, že jedlo nie je známe svojou vysokou energetickou hodnotou, tento typ klokana je dosť nenápadný.
  2. Keď je zviera hladné, ťahá vetvu, čím priťahuje listy k sebe. Jednotlivec rozbije a absorbuje listy v obrovských porciách. Ak potravina nie je strávená, zviera spôsobuje zvracanie. Následne sa môže stať jedlom. Kvôli pohyblivosti horných končatín, mnoho klokanov ovláda ich labky, ohýbanie a ohýbanie prstov, chcú získať jedlo.

správanie

  1. Druhy prezentovaných druhov sú bežnejšie v celej Novej Guinei a Austrálii. Radšej žijú v tropických miestach, ktoré sa nachádzajú 3 km. nad hladinou mora. Tieto miesta sú ťažko dosiahnuteľné, preto je ťažké študovať správanie.
  2. Ak budete postupovať podľa už známych údajov, zvieratá trávia väčšinu svojho života na stromoch. Sú umiestnené na hustých konáre, neustále žuvanie, spanie a vyhrievanie v tieni. Keď je zviera hladné, môže opustiť útočisko v noci pri hľadaní potravy.
  3. Na rozdiel od iných zvierat, tieto klokany neskákajú, ale behajú. Ich telo je inak vytvorené, v dôsledku čoho nie je možné skočiť. Pri love na jedlo sa zúčastňuje skupina 3 jednotlivcov.

rozmnožovanie

  1. Tieto zvieratá sa líšia od seba v tom, že sa môžu spárovať celoročne. Je to spôsobené vlastnosťami biotopov. V daždivom teréne je vždy jedlo. Zvieratá šetria energiu, preto ľahko nájdu partnera a budujú rodinu.
  2. Keď sa jednotlivé mužské pohlavie stretne so ženou, potom vydáva nezrozumiteľné zvuky. Týmto spôsobom chce muž priťahovať pozornosť opačného pohlavia. Zvuky sú podobné kuracie clucking. Ak sa žena odvráti, muž trpezlivo čaká a ťahá za chvost. Po ošetrení začína párenie.
  3. Často sa stáva, že o jednu samicu sa môže zaujímať niekoľko samcov. V tomto prípade sa medzi jednotlivcami silnejšieho pohlavia začínajú vyskytovať vážne boje. Takéto zrážky sa silne podobajú klasickému boxu.
  4. Je pozoruhodné, že medzi zvieratami nie sú žiadne špecifické pravidlá, oveľa menej športová etika. Preto môžu jednotlivci ľahko zaútočiť aj zo zadnej strany. Po odhalení víťaza dostane ženu.
  5. Po párení samica znáša potomstvo len 1 mesiac. V dôsledku toho sa narodí len jedno dieťa. Mláďa okamžite vylezie do vrecka a pokračuje tam vo vývoji. Dlho neprestáva kŕmiť materské mlieko. Vo vrecku je dieťa úplne bezpečné.

Nepriatelia

  1. Problém spočíva najmä v tom, že kvôli masívnemu odlesňovaniu sú niektoré poddruhy dotknutých jednotlivcov na pokraji zániku. Zvieratá vyhynú dostatočne rýchlo.
  2. V niektorých častiach sveta ľudia lovia určité druhy zvierat na priemyselné účely. Kvôli tejto vlastnosti je väčšina druhov klokanov chránená. Ale ako pani ukazuje, nezastaví pytliakov.

fakty

  1. Je pozoruhodné, že v Austrálii boli predmetné exempláre prezývané "Boongar".
  2. Miestni obyvatelia Novej Guiney aj naďalej lovia tieto zvieratá, aby získali mäso. Láska neustále stúpať stromy chytiť jednotlivca. Najčastejšie lovci chytia klokan za chvost.
  3. Je zaujímavé, že takéto zviera môže skočiť z výšky až 18 m.
  4. Discussed zvieratá nemajú skákať na zem. V tejto oblasti bežia dostatočne rýchlo. Vzhľadom na dlhé pazúry a krátke labky, títo jedinci výborne stúpajú po stromoch.

postavenie

  1. Je zvláštne, že jedinci patria skôr k vzácnym zvieratám. Počet takýchto zvierat je extrémne nízky. Je to spôsobené tým, že žijú v obmedzenej oblasti. Takíto jednotlivci prejavujú nadmernú opatrnosť a snažia sa nepozorovane sa správať.
  2. Neustále sa skrývajú v stromoch. Kvôli tejto charakteristike bola biológia zvierat málo študovaná. Klokany majú vzdialené biotopy. Väčšina zvierat žije vo vlhkých trópoch.
  3. Okrem toho tieto územia patria do svetového dedičstva UNESCO. Preto k dosiahnutiu jednotlivcov je jednoducho nemožné. Za plus možno považovať skutočnosť, že v takýchto oblastiach nie sú zvieratá ovplyvnené ľudskou činnosťou.
  4. Je pozoruhodné, že takmer všetky poddruhy takýchto jedincov sú chránené. Napriek tomu sú však zvieratá na niektorých miestach potenciálne ohrozené. Ako už bolo spomenuté, ľudia na týchto zvieratách stále korisť.

Lov však nemá prakticky žiadny vplyv na počet jedincov, hlavným problémom vyhynutia zvierat je práve odlesňovanie. Vzhľadom k tomu, že klokan mierne rozšíril svoje prostredie, zostúpili z vysočiny do ležiacich lesov. V tejto oblasti dochádza k rezaniu. Zvieratá hromadne hynú.

Video: stromový klokan (Dendrolagus)