Klusha - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Pod klushi sa rozumejú jednotlivci, ktorí sú svojimi vonkajšími údajmi podobní rackom. Títo vtáci radšej žijú na atlantickom pobreží, ako aj na severe našej krajiny. Ak vezmeme v porovnaní s klinom a jeho blízkym príbuzným, čajka je strieborná, potom je prvý typ menej rozmerný, tenký a tmavý z hľadiska farby.

popis

  1. Ak porovnáme jednotlivcov tejto skupiny plemien s kamarátmi, potom môžeme povedať, že uši patria veľkým vtákom. Vyrastajú do veľkosti 55 cm, rozpätie krídiel sa pohybuje od 110 do 130 cm, čo je dobré pre toto plemeno, berúc do úvahy hmotnosť 1 kg.
  2. Brušná oblasť je sfarbená belavo, rovnako ako oblasť krku, chvosta a hlavy. Zadná strana je tmavo pigmentovaná, a to hnedá alebo sivá. Lietajúce perie rovnakého odtieňa môže hrať s farbami striedajúcimi sa svetlohnedou alebo svetlosivou farbou.
  3. Na Klush nažltlý svetlý zobák. Je stlačený z bočných častí, ale v jeho tvare je rovný, okrem toho, že hrot je nasmerovaný nadol. V oblasti ohybu môžete vidieť červenú značku. Iris žltkastá, svetlá. V oblasti okolo zásuviek nie je žiadne perie, takže môžete vidieť červenú kožu.
  4. Charakteristickým znakom je farba nôh, menovite žltá s oranžovým pigmentom. Podľa tohto kritéria sa jednotlivci tejto skupiny plemien odlišujú od čajok. Pre porovnanie, posledné labky sú maľované buď jemným žltým alebo ružovkastým tónom.
  5. Mladých zvierat možno odlíšiť od dospelých jedincov nielen ich správaním, ale aj externými údajmi. Napríklad mladšia generácia je podobná ako u sleďov. To znamená, že farba je pestrá, na perie je striedanie svetlých a tmavých tónov. Môžete nájsť okrové odtiene a ďalšie prvky z tejto kategórie (hnedastá, svetlosivá).
  6. U mladých jedincov nie je dúhovka žltá, ale hnedastá. Bill je čierny. Keď mladý rast dosiahne vek 1 rok a starší, jeho chrbát sa sivej farby, mierne stmavne ako u dospelých vtákov. Tiež sa stáva ľahká hlava, brušná časť, krk. Ale tieto časti sú stále pestré, čoskoro získajú belavú farebnú charakteristiku tohto druhu. Bližšie k tretiemu roku života u mladých, tmavých oblastí zmizne, nahnedlé perie ostáva na konci chvosta av oblasti krku.
  7. Charakteristickým znakom týchto vtákov je veľkosť krídel, ktorá umožňuje vresu lietať rýchlo a krásne. Môžu visieť vo vzduchu na dlhú dobu, rovnako ako prekonať slušné vzdialenosti. Tieto osoby sa najčastejšie stretávajú na otvorenom mori, sprevádzajú plavidlo.

druh

  1. Dnes uvažujeme o hlavnom predstaviteľovi tohto druhu - o spoločnej divočine. Ale len málo ľudí vie, že sa odlišujú aj iné odrody. Podobný člen rodiny sa považuje za harleyovského vtáka alebo východného klinu.
  2. Vyznačuje sa veľkou veľkosťou, zaoblenou hlavou, ako aj dlhými nohami a silným zobákom. Na tele, jedinci rastú až 70 cm a váži až 1,5 kg. a rozpätie krídiel asi 150 cm Súhlasím, pôsobivé, za predpokladu, že harley a obyčajný Klusha - sú zástupcami tej istej rodiny.
  3. Východné obyvateľstvo má sivasté perie s tmavými inklúziami na krídlach a chrbte. V zime sú jednotlivci maľovaní hnedými pruhmi malého typu v krku a hlave. Labky sú žltkasté, ale niekedy môžete nájsť vtáky s ružovými nohami.
  4. Charakteristickým znakom tohto druhu je oneskorený molt. Vták vyzerá, že má v hlavovej oblasti staré perie, ktoré je neskôr nahradené novým s dlhým oneskorením. To isté možno povedať o krídlach.
  5. V niektorých prameňoch sa tento druh klush nazýva Taimyr Gull. Zástupcovia rodiny sú bežní v severnej časti, ako aj na východe Ruska. Druhy sa nachádzajú vo Fínsku. Pre zimujúcich vtákov lietajú na východ od Afriky, na západ alebo na juh od Ázie.

jedlo

  1. Keďže tieto vtáky stále patria k moru, potom ich jedlo je vhodné. Jedia ryby a iný morský život. Tiež sa živia červami, malými hlodavcami a hmyzom.
  2. Boli situácie, keď hlad zničil hniezda svojich kamarátov z hladu. Keď na zemi jedia semená, korene, ovocie. Ľudia pracujúci na lodi tvrdia, že toto plemeno často vidia v blízkosti lode.
  3. Tieto vtáky sa vyznačujú vysokou inteligenciou a mazanosťou. Dlho visia na oblohe, hľadajú korisť a potom rýchlo klesajú. Krásne ponory pochádzajú z klush.

habitat

  1. Najviac považované osoby žijú na severnom a západnom pobreží európskeho kontinentu. Okrem toho sa prezentované vtáky nachádzajú na ruskom území. Jednotlivci sú často v západnej časti polostrova Taimyr.
  2. Prakticky všetky druhy predstavujú zastúpené sťahovavé vtáky. Žijúci väčšinu času na východe a severu Európy, vtáky začínajú migrovať na vzdialenosť až 8000 km. Často vtáky dosahujú Afriky.
  3. Často sa sťahovavé vtáky nachádzajú v Stredozemnom mori, v povodiach Kaspického a Čierneho mora. Tiež, jednotlivci často v zime v Perzskom zálive a na Červenom mori. Niektorí ľudia žijúci v Škandinávii a západnej Európe často migrujú na juhozápad.
  4. Na tejto strane nájdete severozápadné pobrežie Afriky a Pyrenejský polostrov. Väčšina ľudí žijúcich na Sibíri je poslaná na zimovanie v Indii, Pakistane a na Blízkom východe. Vo vzácnych prípadoch boli takéto vtáky pozorované na východnom severoamerickom brehu.
  5. Často sa hniezdenie týchto jedincov vyskytuje na skalnatých brehoch mora. Ako miesto na chov potomstva sa vyberá aj pobrežie veľkých jazier a vo výnimočných prípadoch rašeliniská, ktoré sa nachádzajú v blízkosti vody. To je veril, že takéto osoby sú veľmi rád ostrova.

rozmnožovanie

  1. Stojí za zmienku, že uvažovaní zástupcovia vtákov sú monogamní. Počas obdobia párenia sa jednotlivci rozpadajú na dvojice a lietajú na hniezdiská. Čas sobáša je na jar. Vtáky môžu lietať do teplých oblastí v rôznych časoch kvôli klimatickým podmienkam, v ktorých žijú.
  2. Preto môže hniezdenie začať od stredu po koniec jari. Pred hniezdením sa v kluste konajú hry na párenie. Jednotlivci začnú nahlas kričať. V rovnakom čase, oni buď nižšia, alebo hádzať hlavy späť. Jednotlivci sa navzájom ohýbajú a zaobchádzajú s potravinami v každom ohľade.
  3. Toto správanie klush v čase sobáša je veľmi podobné hre strieborných čajok. U reprezentovaných jedincov sa hniezdenie často vyskytuje v malých kolóniách alebo vo dvojiciach. Rodiny môžu pozostávať z 10 až 20 osôb.

Zaujímavé fakty

  1. Najbližší príbuzní predmetných jedincov sú herringguids. Takéto vtáky často žijú na rovnakých miestach. Tu sú čajky silnejšie a väčšie, preto často jazdia na kluse z ich územia.
  2. Stojí za zmienku, že nutkanie a hlas zastúpených jednotlivcov je dosť nízka a hrubá. V prípade nebezpečenstva a počas úzkosti vydávajú charakteristické zvuky „ha-ha-ha“.

Jednotlivci reprezentovanej skupiny plemien sa líšia od všetkých ostatných svojím vzhľadom a krásou letu. Vtáky majú skôr dlhé krídla, ktoré vám umožňujú doslova plávať vzduchom.

Video: Klusha (Larus fuscus)