Nosuha - opis, lokalita, životný štýl

Nosuh je inak nazývaný coati, sú členmi rodiny raccoon. Ako už názov napovedá, vo vonkajších vlastnostiach zvieraťa existuje určitá chuť. Majú dlhý nos, ktorý odlišuje nosuh od sebah. Jednotlivci žijú prednostne v Strednej a Južnej Amerike, sú obľúbenými miestnymi obyvateľmi. Zvieratá dokonca držia doma ako poslušní a dobromyseľní miláčikovia. Ale hneď neodhalíme všetky karty, budeme študovať najdôležitejšie aspekty v ďalšom poradí.

Lokalita a opis

  1. Coati znamená jednotlivcov patriacich do rodiny mývalov a sú cicavcami. Dostali svoje meno kvôli špecifickému tvaru nosa. Je pretiahnutý, pohyblivý, niečo podobné trupu. Spočiatku to boli indiánske kmene nazývané jednotlivci. Potom je názov pevne zakorenený a zostáva rovnaký.
  2. Telo srsti pekného zvieraťa sa môže pohybovať v rozmedzí 40-70 cm, chvost nie je v tomto zozname. Je našuchorený a podlhovastý, u niektorých jedincov rastie až do 60 cm. Ale sú tu aj menší zástupcovia.
  3. Končatiny, umiestnené za nimi, sú predĺžené. Sú obdarené pohyblivými členkami, takže kohútik môže zostúpiť cez stromy hore nohami bez pocitu nepohodlia. Na labkách sú dlhé pazúry, ktoré sú potrebné na lezenie na prekážky a stromy. Tiež nosuhi používať pazúry pre extrakciu potravín a hľadanie potravy v pôde.
  4. Hlava je malá, ak ju porovnáme s telom ako celkom. Má klinovitý tvar, vyčnievajúce uši a zaoblený vrch hlavy. Pigmentácia tela je červenohnedá, červenkasto čierna alebo červenošedá. Na konci chvosta sú odlišné pruhy striedajúce sa medzi sebou v tmavých a svetlých farbách. Jednotlivci sú, ako už bolo spomenuté, distribuovaní v Južnej a Strednej Amerike. Niektoré sa nachádzajú v Severnej Amerike.
  5. Predložené zvieratá ako žijú v tropických podmienkach. Ale niektoré druhy sa môžu usadiť na vysočine a dokonca v púšti. Napriek tomu, že jedinci sú pozemní, dokonale plávajú a prispôsobujú sa vodnému prostrediu. Plávať coati láska a nenechajte si ujsť príležitosť skočiť do vody. Vzhľadom k prítomnosti membrán medzi jednotlivcami pohybovať jednotlivcov rýchlo.

Odrody nosuh

  1. Zastúpených je niekoľko druhov zvierat. Ich preferencie, spôsob bytia a iné aspekty na ňom priamo závisia. Nosuh rozdelený na obyčajné, horské a Nelson. Coati je štvrtým druhom, ktorý často zhŕňa všetkých členov rodiny.
  2. Bežné nosy sú jedinci, ktorí uprednostňujú bývanie v horskom prostredí a môžu vystúpiť do výšky 1,8 km. Sú väčšie ako všetci ich príbuzní, pigmentovaní svetlohnedým tónom s oranžovými škvrnami.
  3. Pokiaľ ide o predstaviteľov hôr, majú skôr krátky chvost. Telo sa zo strán zmenšuje, takže sa zdá, že zviera je sploštené. Hlava je oveľa menšia ako ostatní príbuzní. Ako je možné pochopiť z názvu rodu, jednotlivci žijú vysoko v horách (2-3 km).
  4. Nelsonova nasuha znamená členov rodiny, ktorí sú pigmentovaní najtemnejšími zo všetkých. Majú zreteľnú bielu náplasť na krčnej oblasti. Na predných nohách a medzi lopatkami sú aj sivé znaky, ako sú sivé vlasy.

Spôsob života

  1. Títo členovia rodiny radšej zostávajú bdelí len počas dňa. Odpočívajú po západe slnka. Usporiadať ich hniezdenie vo výške, napríklad na stromoch. Sú uvedené ako pozemské tvory, veľmi pomaly sa pohybujúce. Za minútu prekonajú nečakaným tempom asi 50 metrov.
  2. Keď sa blíži nebezpečenstvo alebo lov pokračuje, zvieratá sa presunú na preteky a skočia. Ale môžu sa pohybovať tak rýchlo len na krátke vzdialenosti.
  3. Jednotlivci ženského pohlavia sa starajú o svoje deti a usadzujú sa v skupinách 10-40 nosuh. Muži majú jeden obraz bytia, putujú z jedného miesta na druhé. Počas sobáša sa však každý mužský zástupca vracia do svojej ženy. Ak sa zrazu samec nedostane do svojho obalu, vyvíja sa boj.
  4. Prezentované zvieratá sú zaradené do rodiny mýval. Ich zvyky sú však úplne odlišné. Nosy nie sú škodlivé, nevykazujú nadmernú agresivitu. Čiastočne z tohto dôvodu vedú ľudia s veľkým potešením k ich domu. Vyznačujú sa poslušnosťou, mierom milujúcou povahou a skutočnosťou, že s ľuďmi zaobchádzajú dobre. Ak si doma zariadite klietku / voliéru, dajte do nej osobný dom, potom bude nos žiť šťastne až do smrti.
  5. Veľmi rýchlo sa jednotlivci prispôsobujú životu v takýchto podmienkach. Milujú hrať, zatiaľ čo zodpovedajú ich silu s veľkosťou dieťaťa. Pri frolicking, nie poškriabať, a jemne zabaliť ich ruky. Aby sa maznáčik cítil dobre, potrebuje horolezecký dizajn, pitie a jedenie misiek a prístrešok. Namiesto stromov položte háčiky a rebríky. Periodicky sa zviera prepúšťa alebo posiela s ním na prechádzku.

jedlo

  1. Strava zvierat najčastejšie zahŕňa jašterice, žaby, hmyz, hlodavce, plody a plody. Preto môžeme konštatovať, že títo jedinci sú všežravci. Je pozoruhodné, že prezentované zvieratá sú poslané pri hľadaní potravy v malých skupinách.
  2. Diskutované zvieratá pracujú hladko, vždy sa navzájom varujú pred nebezpečenstvom alebo korisťou. Ak si všimnú predátora, nosy vydávajú hlasový píšťalku a vertikálne zdvihnú chvost. S pomocou unikátneho nosového kmeňa si zvieratá nájdu svoje jedlo. Pri čuchaní územia môžu cítiť korisť v dostatočnej vzdialenosti.
  3. Nosy môžu odhaliť potenciálnu korisť na zemi alebo strome. Potom začnú loviť a chytiť korisť s dlhými pazúrmi. Zaujímavosťou je, že keď sa malé zviera objaví nosom, naháňa ho za ním. Potom predátor chytí obeť a zahryzne cez krk. Jesť potraviny sa vyskytujú po častiach.
  4. Zvieratá sú často držané doma. V tomto prípade je dôležité urobiť správnu diétu. Uistite sa, že dávate dravcovi chudé mäso, ryby, plody, ovocie a vajcia. Nechajte zviera hýčkať. Z takého produktu je nepravdepodobné, že by nosuha odmietla. Pamätajte, že voda v pijan by mala byť vždy čistá.

rozmnožovanie

  1. Predátori dosahujú sexuálnu zrelosť vo veku približne 2 rokov. Počas párenia sa samci stretávajú a bojujú o pozornosť ženy. Keď sa objaví víťaz, začnú páriť so ženou. Hlavný samec po triumfe vždy označí územie štipľavým zápachom. Ostatní muži sa tejto oblasti vyhýbajú.
  2. Je pozoruhodné, že pred párením muž začne prejavovať známky pozornosti. Snaží sa dôkladne očistiť ženskú kožušinu. Trvanie gravidity u ženy trvá približne 2,5 mesiaca. Približne pol mesiaca pred pôrodom žena opustí kŕdeľ a začne stavať hniezdo na strome.
  3. Najčastejšie sa v jednom vrhu objaví asi 5 mláďat. Po pôrode, po asi 1 mesiaci, sa samica s mladou zásobou vráti do balenia. Celá rodina pomáha párovi pri výchove a výchove potomstva. Zaujímavé je, že deti sa snažia dostať von zo svojich domovov na 2 týždne po narodení. Samica ich neustále chytí a zabezpečí, že nevypadnú.
  4. V skutočnosti je vo voľnej prírode veľmi ťažké nájsť a vidieť mladých ľudí, ktorých sa to týka. Samice sa snažia starostlivo skryť mláďatá pred zvedavými očami a predátormi. Inak, vo voľnej prírode, takéto zvieratá žijú asi 12 rokov. Niekedy ľudia žijú dlhšie.

Máte nosný kabát?

  1. Je pozoruhodné, že si jednotlivci rýchlo zvykli na podmienky zadržania v zajatí. Nezabudnite však, že toto je stále divoké zviera. Preto, ak je jednotlivec nadobudnutý nie v škôlke, ale je chytený, bude dosť ťažké ho skrotiť.
  2. Nezabudnite, že akékoľvek exotické zviera môže spôsobiť veľa problémov. Po prvé, uistite sa, že v meste je taký veterinárny lekár. Pre ostatné, zvážte rad určitých faktorov. Naučte sa všetky podrobnosti o obsahu tohto predátora.
  3. Pri pohľade vo veľkosti približne ako malý pes. Uistite sa, že máte doma dostatok miesta, aby sa zviera cítilo príjemne. Stojí za zmienku, že títo jedinci vydávajú celkom nezvyčajné zvuky. Sú hlasné a niečo ako vtáčie pípanie. Nie každý bude schopný takéto výkriky tolerovať.
  4. Uistite sa, že učiť zviera na vodítku, buďte opatrní a opatrní pri chôdzi. Nosuha sa môže nepredvídateľne správať s inými zvieratami. Nenechajte pustiť predátora, je zvyknutý na vôľu a môže bezpečne uniknúť. Okrem toho, coati nebude pracovať do zásobníka. To tiež stojí za to pripraviť. Časté čistenie.
  5. Dotknutí jedinci sú skôr dlhé pazúry. Preto predátori môžu často poškriabať vnútorné predmety. Dávajte si pozor, zviera vám môže náhodne ublížiť. Nie vždy sa takí dravci zvyčajne korene doma. Buďte na to pripravení. V takom prípade bude musieť jednotlivec dať do škôlky.

Nosukh chránený zákonom, sú uvedené v Červenej knihe. V miestach distribúcie existujú zákazy vývozu týchto osôb mimo ich rozsahu. Napríklad v Hondurase. Tam, pre porušenie pravidiel, dali do väzenia alebo napísať impozantnú pokutu.

Video: nosuha (Nasua)