Ďateľ veľký - popis, lokalita

Veľkým farebným ďateľom sa rozumie užitočný a hlučný vták, ktorý sa vyznačuje špeciálnymi údajmi o vzhľade. Veľmi často sú jednotlivci zastúpenej rodiny vypočutí v parkoch, v letných chatkách, na lesnom páse a na iných miestach tohto typu. Vták je známy pre pestrú farbu peria a pre silný zobák, s ktorým kladivo strom. V opačnom prípade sa ďatle nazývajú lesné sestry. Dnes budeme študovať všetko, čo ovplyvní zástupcov skupiny plemien. Kde žijú, čo jedia, atď.

popis

  1. Tieto vtáky sa stávajú rozpoznateľné vďaka prítomnosti červeného viečka na hlave. Nie všetky ďatle majú takú ozdobu z peria. Len mladiství majú túto čelenku. Možno zostane na celý život alebo zmizne, keď vták dosiahne pubertu.
  2. U jedincov dospelého typu sa každoročne uskutočňuje liatie. Tieto červené strakaté perie na hlave sú postupne nahradené čiernymi. Vtáky mužského pohlavia sú krajšie ako samice, majú pás červenej farby v oblasti týlnej kosti. To je pre tento konkrétny vtáky sa líšia v rôznych pohlaviach.
  3. Môžete pridať k popisu, že bez ohľadu na pohlavie, v oblasti pod chvostom bude pruh jasne červený tón. Vo zvyšku tela čierne perie s bielymi škvrnami.
  4. V zadnej časti sa nachádza perie s modrastým odtieňom. Nad chvostom a tiež v hornej časti hlavy a na samotnom chvoste sú peria aj uhlie s modrou farbou. V rovnakej farbe maľované krídla krídla. Pás čierneho tónu, ktorý je porovnateľný s fúzy, siaha od úst vtáka k jeho zadnej strane krku.
  5. Líca môžu byť belavé alebo svetlé s nahnedlými impregnáciami. Ramená, chvost na okraji, predná časť a brušná zóna sú natreté v podobnej farbe. Na krídlach krídla sú biele perie. Pokiaľ ide o celkové vlastnosti, vták patrí do strednej veľkosti.
  6. Podľa hmotnostnej kategórie jedinec rastie na 0,1 kg. Dĺžka postavy trupu dosahuje približne 27 cm, čo sa týka rozpätia krídel, hodnota sa pohybuje okolo 45-48 cm a stojí za to porovnať vtáka rôzneho a malého typu. Druhá hmotnosť je 25 g., Výška - 15 cm, v rozsahu - 30 cm.
  7. Ľudia, ktorí nemajú dostatočné informácie o tom, ako tieto vtáky vyzerajú, sú často zamieňaní s mladými jedincami uvedených druhov. Tlapy pestrých vtákov sú tmavé s hnedým odtieňom. Klyuvik sčernal, s niektorými striebro, silný a silný. Očná dúhovka je hnedá, ale môže byť načervenalá.

obydlia

  1. Vtáky zastúpenej rodiny sa často nachádzajú v otvorených priestoroch Eurázie. Žijú od Škandinávie až po Pyrenejský polostrov. Oni sú nájdené z Japonska do Kuriles, a populácia z Laosu na západnej Sibíri tiež rozširuje.
  2. Jednotlivci skupiny, o ktorej sa diskutuje, sú vo veľkom množstve v Anglicku. Stretli sa na Korzike, Iráne, Sardínii a na Sicílii. Sú tu aj zástupcovia skupiny v Mongolsku a Číne. To samozrejme nerobí bez Ukrajiny a Ruskej federácie. V Moskve je veľa týchto vtákov.
  3. Existujú jednotlivci na Kryme, na Kaukaze, na Kurilských ostrovoch a na Kamčatke. Nie bez Uralu a Arktídy. Existujú jednotlivci v tuniskom regióne, prítomní v Alžírsku a ďalších regiónoch Afriky. Vzorky boli pozorované v Maroku na Kanárskych ostrovoch. Zástupcovia skupiny sa nachádzajú tam, kde sú ihličnaté a listnaté stromy.
  4. Ak majú ďatle na výber, vždy budú radšej žiť obklopené borovicami. Tiež ako olivové ratolesť, topoľ, dub, breza, osika. Ale radšej zostať ďaleko od miest, kde je príliš tmavá. Títo vtáci sú lojálni k ľuďom, môžu byť v parkoch a na parcelách.

jedlo

  1. V zime a na jeseň sa títo jedinci opierajú o potraviny rastlinného pôvodu. Živia sa orechmi, semenami získanými z ihličnatých stromov, ako aj žaluďmi. Vtáky sa veľmi zaujímajú o krmivo pre korisť. Ovládajú svoj silný zobák, doslova lámu kôru.
  2. Tiež vtáky rozbijú hrbole, potom si obliekajú. Na tento účel sa kužele posielajú do kovadliny, čo je medzera medzi stromami alebo kameňmi.
  3. Po prvé, títo vtáky rozbijú kužeľ pomocou silného zobáku. Potom zametajú šupky, vyberú semená a samy o sebe. Po podobnom jedle vedľa jednotlivca je obrovská hora odpadu. Potom sa doplní a doplní, keď vták žerie.
  4. Ak bola vidieť hora hoblín, znamená to, že v blízkosti je ďateľ. To všetko trvá až do jari. Keď príde teplé obdobie, príroda sa stane krásnou, ožíva a pre ďateliny slúži ako ďalší zdroj potravy.
  5. Keď jedinec druhu, o ktorom sa diskutuje, zaklepe na kmeň stromu, vtáčia mozog sa chveje. Z tohto dôvodu prakticky žiadny datel nežije do staroby, umiera na otras mozgu. Vykonali sa pitvy, v ktorých sa ukázalo, že mozog týchto vtákov sa mení na neporiadok z neustáleho sekania dreva.
  6. Ale nenechajme sa ustúpiť od hlavnej veci. Datle tak získavajú potravu. Keď buchnú na kôre, z trhlín vylezú rôzne druhy hmyzu. Tento vták ich chytí a zje. Niektorí múdrejší jednotlivci vedia, kde zaklopať, dostať jedlo priamo z kôry. Základom stravy v lete sú malé húsenice, chrobáky.
  7. Keď sú vtáky, ktorých sa to týka, hladné, hľadajú nejakú dieru v kôre, aby si z nej dali jedlo. Svoj výskum zvyčajne začínajú od spodku kmeňa. Potom pohnite hore. Datle žijú len na starých rastlinách, ktoré sú už infikované hmyzom. To znamená, že sa ukáže, že zmierňujú chorý strom pred škodcami, ktorí pôsobia ako druh liečiteľov.
  8. Zaujímavé je, že ďatle majú nielen slušný zobák, ale aj jazyk. Môže dosahovať veľkosť asi 5 cm, a to práve s jazykom, ktorý vtáci dostanú, ak je potrebné plaziť sa do veľmi úzkych otvorov alebo trhlín. Na jar, potom, čo vtáky rozbijú kôru, absorbujú miazgu stromu.

Hlavné črty

  1. Stojí za zmienku, že títo jednotlivci často žijú vo vysokých stromoch. Ďateliny na nich dokonca vyšplhajú oveľa lepšie, než lietajú. Prezentovaní jedinci sú veľmi prispôsobení podobným podmienkam. Je to naozaj radosť.
  2. V prírode, ďatle majú špicatý chvost. V tomto prípade je vtáčie perie dosť ťažké. Je to vďaka silnému chvostu príslušných vtákov bez akýchkoľvek problémov pohybujúcich sa po stromoch. Jedinci majú tiež dosť zaujímavú štruktúru končatín.
  3. Predný pár prstov je oproti zadnému páru. Vďaka tejto nezvyčajnej vlastnosti sa vtáky dokážu bez väčších problémov držať na vetvách vo vysokej nadmorskej výške bez toho, aby stratili rovnováhu. Ďateliny používajú krídla len vtedy, keď potrebujú letieť do iného stromu.
  4. Datle majú silný zobák a používajú ho na vzájomné odovzdávanie informácií. Často môžete počuť, že títo jedinci sú neustále dutí do železa a prázdnych plechoviek. Tak vtáky komunikujú so svojimi kolegami. Môžete tiež zistiť, kde sú ďatle.
  5. Dotknutí jednotlivci majú dosť hlasný hlas. Zároveň je nosom a chrapotom. Vo väčšine prípadov sa ďatle snažia držať sa sedavého životného štýlu. Vtáky nie sú v žiadnom zhone, aby sa pohli na dlhé vzdialenosti. Jedinci Ingody môžu lietať do susedných regiónov pri hľadaní potravy.
  6. Treba poznamenať, že reprezentovaní vtáci dávajú prednosť dodržiavaniu osamoteného spôsobu existencie. Každý ďateľ má svoje vlastné územie, v ktorom vtáky dostávajú svoje jedlo. Často sa jednotlivci zrazia medzi sebou a delia kŕmne plochy. Boje sú zakreslené výlučne na jedincoch rovnakého pohlavia.
  7. Stojí za zmienku, že boje sú dosť brutálne. Vtáky veľmi tvrdo zasiahnu svojimi silnými zobákmi. V silných bojoch, ďatle plávajú aj krídla. Vtáky sú v desivej pozícii, čím varujú súpera pred agresiou. Ďateliny otvárajú svoje zobáky a volánikové perie.
  8. Dotknutí jednotlivci majú neochvejnú odvahu. Takéto vtáky sa nebojí aj nebezpečných predátorov. Zároveň sa ďatle snažia byť opatrní. Ak jednotlivci môžu uniknúť pred nebezpečenstvom, túto príležitosť určite využijú. Pokiaľ ide o ľudí, vtáky sa ich snažia ignorovať.
  9. Preto ďatle vždy lhostejne vnímajú všetkých pozorovateľov, ktorí sa často objavujú v lese. V tomto prípade sa vtáky môžu pomaly presunúť do iného kmeňa. V zriedkavých prípadoch môžu títo jedinci letieť na pokojnejšie miesto. Stojí za zmienku, že ďatle nepoškodzujú ľudí.
  10. Dotknutí jednotlivci nie sú ohrození a ich populácia je skutočne početná. Niektoré druhy sú však stále uvedené v Červenej knihe. Z neznámych dôvodov sa v poslednom čase počet strakatých drevín rýchlo znižuje. Odborníci sa domnievajú, že je to kvôli masívnemu odlesňovaniu.
  11. Aby sa nejako zachovali ich počty, takéto druhy sa začínajú spárovať. Stojí za zmienku, že ďatle sú monogamné, ale kvôli zániku druhu, každý rok jednotlivci nahradia svojich partnerov. Niektoré páry sa stále radšej nezúčastňujú. Dokonca aj satelity prezimujú.

Jedinečné vtáky, ktoré majú nezvyčajné vlastnosti pre vtáky. Samostatne stojí za zmienku, že jednotlivci dosiahnu sexuálnu zrelosť v druhom roku života. Počas párenia vytvárajú samci veľa hluku. Hlasne a neustále kričajú svojimi krídlami.

Video: strakapoud veľký (Dendrocopos major)