Big Krokhal - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Krokhalem sa chápe ako divá kačica, ktorá sa široko rozšírila v krajinách SNŠ a v Rusku. Vták sa stal slávnym pre svoje zaujímavé správanie, rozmerové prvky, perie a farbu tela. Čiastočne z tohto dôvodu sa lov týchto kačíc vyvíja pomerne široko. Je veľmi zriedkavé pre jednotlivcov skupiny plemien, o ktorých sa diskutuje, že sa nachádzajú v blízkosti pobrežia Azov. Pre zimovanie idú do teplých klimatických regiónov.

Druhy zlúčenia

Kačky patria do vodného vtáctva, sú tu 4 hlavné druhy reprezentovaných jedincov. Pokiaľ ide o prirodzené prostredie, môžete nájsť veľké, dlho-čichal, šupinatý merganser a obilia. Najčastejšie existujú veľké vtáky, ktoré sa vyznačujú svojimi rozmerovými vlastnosťami. V zime môže ich hmotnosť dosiahnuť 2 kg.

Práve tieto vlastnosti robia exemplár zaujímavým pre lov. Veľkorozmerné crohals radšej usadiť a prebývať v blízkosti riek, jazier, ktoré sa nachádzajú v blízkosti tajgy.

Skoršie to už bolo spomenuté, že v prirodzenom prostredí sa nachádzajú rôzne hrudky. Napríklad kačice sú stredne veľké alebo s dlhým nosom žijú v lesných pásoch a tundre Eurázie. Tieto dva druhy sú často zastrašované členmi šupinatej rodiny.

Šupinaté kôry sú však bežné v iných oblastiach, ako je Čína a Ďaleký východ. Títo jedinci sú extrémne malí, pričom každý deň ich populácia klesá. K dnešnému dňu je to okolo 3000 hláv, resp. Okolo 1500 párov. Tento aspekt bol dôvodom na zavedenie jednotlivcov skupiny do Červenej knihy.

Tiež nie je možné ignorovať nasledujúce druhy kačíc tejto rodiny, a to náplasti. V porovnaní s inými jedincami sú najmenší. Radšej sa usadzujú v blízkosti stromov a húštín.

obydlia

Veľké drobky sa tiež nazývajú červeno-bellied alebo balkánsky kvôli ich vzhľadu. Jednotlivci reprezentovanej skupiny plemien radšej bývajú v európskych krajinách na západnej strane, na Islande, v Strednej Ázii, Amerike a Tibete. V rozlohe našej vlasti sa títo jedinci môžu stretnúť v Kamčatke, Sachalin, Kurile, ako aj v regióne Amur, v Altaj av regióne Ussuri.

Vtáky ako plochý terén, ktorý je známy svojou čistou vodou a malým množstvom vegetácie. Jednotlivci sa snažia byť výhradne v sladkovodných zdrojoch, obiehajúcich okolo brakickej vody.

Názov týchto vtákov je plne odôvodnený. Z hľadiska rozmerových vlastností sú tieto drobky naozaj veľké, to znamená, že vážia asi 2 kg. U samcov nie je hrebeň. Hlava na čiernom sfarbení má v hornej časti strieborný odtieň. Krk na základni je biely. Rovnakú farbu brušnej časti, strany tela a niektoré časti krídel.

Ak zástupcovia mužského pohlavia hrebeňa chýbajú, ženy sa môžu pochváliť červenými vlasmi na hlave. Je pomerne široká a rozvetvená. Lúč a krk sú natreté bielou farbou.

Keď začína manželstvo, kačice začínajú stavať domy pre budúcu rodinu. Pre jednu znášku dávajú asi 10 vajec, ktoré sú bielej farby s krémovým odtieňom.

V kategórii veľkých krokhaley sú aj niektoré poddruhy, ktoré sa získavajú v dôsledku rozdelenia na biotopy. Tak napríklad vydávajte himalájske, obyčajné a severoamerické krohal. V rozľahlosti našej vlasti sú najčastejšie himalájske a obyčajné poddruhy.

popis


K dnešnému dňu je tento vták považovaný za najväčšieho medzi sebou. Vo svojej váhe môže rásť až do 2 kg. Pokiaľ ide o dĺžku trupu, tieto hodnoty sa v priemere pohybujú v rozmedzí 60 cm, ak uvažujeme rozpätie krídiel, môže dosiahnuť meter.

Možno je to jediný druh, ktorý môže konkurovať veľkosti kačice divej. Ako sa hodí k jednotlivcom mužského pohlavia, sú väčšie ako ženy.

Keď začína párenie, muži si obliekajú svetlý odev. Na čiernej alebo sivej hlave a krku je možné pozorovať blikanie zeleného tónu. Prakticky zvyšok tela je pokrytý bielym perím. Chvost s krídlami čiernej a šedej.

jedlo

  1. Stojí za to venovať osobitnú pozornosť tomu, že prezentované jedince sú schopné jesť ryby až do dĺžky 20 cm a tieto potraviny sú základom týchto vtákov.
  2. Okrem toho, prezentované kačice nejedia jednoduché ryby. Uprednostňujú lososa a pstruha. V opačnom prípade môžu jesť šťuku, úhor a šváb.
  3. Taktiež, zlúčenie spotrebuje do stravy, že ryby, ktoré budú najobľúbenejšie v biotope.
  4. Dotknuté vtáky, podobne ako väčšina kongenérov vo forme mladej dámy, turpanky a kačice bielej, sa môžu živiť mäkkýšmi, malými rakami, červami, larvami a vážkami.

rozmnožovanie

  1. Jednotlivci dosahujú sexuálnu zrelosť približne v druhom roku života. V tomto veku sa stávajú plne schopní pokračovať vo svojej rase. Na prilákanie samice začnú samce vytvárať zvuky charakteristické pre tieto vtáky. Potom sa zástupcovia silnejšieho pohlavia začnú plávať okolo svojho miláčika.
  2. Tak, muži a lákať ženy. Navyše, muži môžu poraziť svoje krídla na vode, aby venovali pozornosť. Potom, čo sú jednotlivci rozdelení do párov, zostávajú v mieste hniezdenia. Za hniezdo je vždy zodpovedná žena. Taktiež pokračuje vo svojej výstavbe.
  3. Často je hniezdo tvorené v dutine stromu. Hniezdenie sa môže uskutočniť aj pri prehlbovaní rôznych odvetví. Často sú hniezda umiestnené v priehlbinách a štrbinách hornín. Znakom takýchto jedincov je, že môžu mať hniezdo v slušnej vzdialenosti od vody.
  4. Nie všetky kačice sa môžu pochváliť takýmto spôsobom. Takýto znak pre mnohých jednotlivcov je jednoducho neprijateľný. Väčšina jedincov uprednostňuje pobyt v blízkosti vodných plôch vo vzdialenosti maximálne 50 m. Potom okamžite pokračuje v inkubácii. O mesiac neskôr sa objavia mláďatá.
  5. Muž tak dlhú dobu takmer nikdy nezostane. Preto v čase, keď sa mladí objavia, bude s najväčšou pravdepodobnosťou preč. Samica potom jednoducho čaká na moment, keď sa kurčatá zosilnia. Potom ich vedie do vody. Začnú lietať po druhom mesiaci života.

Zaujímavé fakty

  1. Dotknuté vtáky sú svojou povahou jedinečné, patria medzi málo jedincov, ktorí uprednostňujú veľké jazerá a rieky.
  2. Potrebujú veľkú vodnú hladinu, aby sa pohodlne vzlietli. Okrem toho, veľa voľného miesta, ktoré potrebujú, pretože impozantná veľkosť a veľkú váhu.
  3. Niektoré poddruhy zlúčenia sú uvedené v Červenej knihe. V Rusku, takmer vo všetkých regiónoch, je ich počet stabilný. Lovecké vtáky sú preto bez problémov povolené.

Krokhal patrí do kategórie vodného vtáctva, nevyžaduje zvláštne požitky vo výžive, dokáže prežiť v drsných klimatických podmienkach. Rýchlo si nájdite miesto na vybudovanie domova pre budúce potomstvo, ako aj vysokokvalitné mláďatá.

Video: veľká fúzia (Mergus merganser)