Red Wolf - popis, lokalita, životný štýl

Červený vlk, ktorý sa inak nazýva himalájsky alebo horský vlk, je dosť zaujímavé zviera. Je klasifikovaný ako cicavec, je členom rodiny psov. Predátorské osoby sa líšia od sebijských návykov spôsobom, ako sa dostať k jedlu a reprodukovať. V tomto článku budeme študovať všetky informácie, ktoré sa ich týkajú, že ste boli schopní vytvoriť svoj vlastný názor.

popis

  1. Prezentované zvieratá sú veľké. Jednotlivci sa môžu pretiahnuť pozdĺž tela až do výšky 1 metra a ešte viac. Veľkosť chvosta dosahuje pol metra a hmotnosť tela sa pohybuje od 17 do 20 kg.
  2. Podľa vonkajších charakteristík jednotlivca rodiny, o ktorej sa diskutuje, sú podobní súčasne s šakalmi, líškami a obyčajnými vlkmi. Líšia sa od svojich príbuzných pigmentáciou srsti. Samotná srsť je dostatočne dlhá a hustá. Chvost je dlhý, môže klesať k zemi.
  3. Tlama ostrá vo formáte, ako aj predĺžená. Uši sú umiestnené v priemernej vzdialenosti medzi sebou, sú zaoblené na okrajoch, vyzerajú veľké, stoja vo formáte. Pokiaľ ide o farbu, líši sa v závislosti od ročného obdobia a vekovej kategórie. Na konci chvosta sú spravidla pigmentovaní čierni jedinci.
  4. Mladé zvieratá, ktoré ešte nedosiahli vek troch mesiacov, sú sfarbené tmavohnedým tónom. V zime je srsť omnoho silnejšia ako v teplej sezóne. Môže byť stojace alebo visiace. V lete rastie hrubý, stáva sa krátkym, stmavne. Chvost je veľmi našuchorený, podobný líške. Viac ako 10 druhov týchto vlkov obývajú rozľahlosť našej vlasti.

Spôsob života

  1. Zástupcovia rodiny radšej bývajú na Vysočine. Môžu vystúpiť až o 4 km. a ešte viac. Cicavce žijú takmer celý rok v Alpách, ako aj v okolitých oblastiach. Majú radi skalnatý terén, ktorý je vybavený roklinami a skrytými miestami.
  2. Jednotlivci sa nenachádzajú na pláňach a snažia sa vyhnúť takýmto miestam pri strane. V procese získavania potravy môžu putovať z jednej lokality do druhej, prekonávať prekážky a veľké vzdialenosti. Odsťahujte sa z miesta trvalého pobytu. Rýchlo sa prispôsobíte atypickým krajinám, zvládnete aj púšte a stepi.
  3. Keď sa sneh v horskom prostredí stáva príliš veľkým, zvieratá vyhľadávajú svoje artiodaktyly a nasledujú ich. Hovoríme o horských kozách, argali, jelene a srne. Dravé cicavce sa zastavia pred horami, potom spočívajú na slnku a čakajú na korisť.
  4. Členovia rodiny nie sú charakterizovaní jediným spôsobom bytia. Trávia celý čas so svojimi kongenérmi. Spoločne idú na lov, niekedy sa balenie môže skladať z dvoch desiatok jedincov a viac. Niekedy sa v ňom prelína viac ako jedna generácia. Tieto zvieratá nevykazujú silnú agresiu voči sebe, žijú pokojne.
  5. V procese výberu miesta na pobyt jednotlivci sú riadení bezpečnosti. Zvyčajne si vyberte rokliny, skalnaté hory, jaskyne a všetky kryté oblasti. Vypočutie je perfektne vyvinuté, čo vám umožňuje zachytiť nebezpečenstvo av prípade potreby ho odstrániť. Vlci opustia svoje miesto v núdzových situáciách, zvyšok času strážia dom.

obydlia

  1. Vo väčšej miere sú jednotlivci bežní v Ázii, ktorá sa nachádza v jej strede a na východe. Môže žiť v Indii, Indonézii, Tibete, Číne, Sumatre, Mongolsku. Predátori nie sú bežní na všetkých opísaných územiach, ich pobyt je chaotický, v niektorých oblastiach je tento druh úplne vylúčený. Zvieratá ako stepné oblasti a vysočiny.
  2. Uvažovaní jednotlivci môžu žiť na celkom odlišných územiach. Takéto zvieratá sa často nachádzajú na vysokohorských lúkach a dokonca aj vo vysokohorských údoliach. V takýchto stepných miestach je dostatok vegetácie.
  3. Okrem toho sa vlci často vyskytujú v listnatých a cédrových lesoch na Ďalekom východe. Zvieratá nie sú zriedkakedy pozorované v ihličnatých lesoch, ktoré sú prevažne na východnom Sibíri.
  4. Napriek všetkému, bez ohľadu na oblasť, kde sa takéto zvieratá často nachádzajú, hlavným znakom ich biotopu je povinná prítomnosť nízkej snehovej pokrývky. Ak je príliš veľa snehu, zvieratá sa musia presunúť do menej zasnežených oblastí.

prídel

  1. Prezentované osoby môžu byť klasifikované ako najbežnejšie dravé zvieratá. Bez ohľadu na ročné obdobie, divokí vlci živia rôzne živé tvory, ktoré sa s nimi môžu stretnúť len na ceste. Hlavné menu takýchto zvierat však zahŕňa voľne žijúce kopytníky, ktoré majú malé rozmery.
  2. Je pozoruhodné, že v teplom období sa príslušní vlci kŕmia dostatočným množstvom potravy rastlinného pôvodu. Vlci milujú hostinu na zelenom rebríku.
  3. Keď ľudia študovali takéto zvieratá, často našli takú rastlinu vo vlčích dňoch so šteniatkami. Preto môžeme konštatovať, že rodičia kŕmia mladých rebarbory. Často, dospelí v každom prípade dokonca jesť mrkvu.
  4. Počas lovu takí dravci často vedú svoju korisť do vody. V tomto prostredí je ťažké ťažiť. Túto vlnu využívajú vlci. Je pozoruhodné, že pred lovom predátori vykonávajú pomerne zaujímavý a komplexný rituál.
  5. V opačnom prípade sa exempláre posielajú na lov hlavne počas dňa. V tomto prípade vlci používajú rôzne metódy lovu. Nakoniec ešte stále útočia na korisť klasickým spôsobom.
  6. Často sú predátori zasielaní na lov v obaloch. Takéto kritériá môžu závisieť od veľkosti obete a od reliéfov prostredia. Sám takéto zvieratá útočia len na všetky druhy hlodavcov a zajacovitých. Ak je obeť dosť veľká, celé stádo pôjde na poľovačku.

rozmnožovanie

  1. Ak vezmeme do úvahy územia, ktoré sa nachádzajú na indickom kontinente, takíto dravci sa môžu rozmnožovať asi šesť mesiacov v roku. Najčastejšie sa obdobie párenia pre dané zvieratá začína začiatkom jesene a pokračuje až do konca zimy.
  2. Po párení, samice naďalej niesť potomstvo len niečo málo cez 2 mesiace. V jednom vrhu môže byť od 4 do 6 detí. Boli prípady, keď samica priniesla naraz až 12 šteniatok! Vedci však naznačili, že takéto potomstvo bolo zjednotené 2 alebo 3 ženami.
  3. Hneď ako sa mladí narodia, môže sa pochváliť krásnou tmavohnedou farbou. V tejto dobe sú deti slepé a bezmocné. Po štrnástich dňoch mláďatá začnú jasne vidieť a počuť. Asi vo veku 3 mesiacov začínajú opustiť dieru.

Dotknutými jedincami sú zaujímaví zástupcovia dravých zvierat. Takéto vlky sú jedinečné svojím vlastným spôsobom. Je dosť zaujímavé sledovať ich. Okrem toho sa predátori chovajú v špeciálnych zoologických parkoch. V zajatí sa vlci správajú trochu inak.

Video: červený vlk (Cuon alpinus) t