Linnet - opis, lokalita, zaujímavé fakty

Vtáky z uvedených druhov sú považované za najviac melodické. Patria do rodiny okoloidúcich, spievajú melodicky, majú tisíce rôznych zvukov v ich skladoch. Linnet je tak dobre vyjadrené piesne, že v tomto ohľade môže obísť vták, slávik alebo lark. Môžete počúvať tento druh v konopných poliach. Hlavným základom stravy vtákov sa považujú semená tejto vegetácie. Dnes sa pozrieme na všetko, čo ovplyvňuje jednotlivcov tejto rodiny. Študujeme biotop, vlastnosti a ďalšie aspekty.

popis

  1. Linnet je vrabec vták, ktorý sa vyznačuje svojou priemernou veľkosťou. Na vonkajšie príznaky týchto jedincov sú často zamieňané s prsiami. Charakteristické vlastnosti sú rozmery. Na tele jednotlivca rastú do 15 cm, maximálna hmotnosť sa pohybuje od 17-24 gramov. Medzi všetkými zástupcami passerine sú títo jedinci najmenší.
  2. Podľa farby tela, nevyčnievajú, sú pigmentované sivohnedým tónom. V oblasti nad chvostom sú ružovkasté perie. Bočné časti a abdominálna oblasť sú takmer belavé. V oblasti krku je svetlý pruh. V zóne krídel sú čiary čiernej a bielej podton. Čierne pruhy sú širšie ako biele. Rovnaký obrazec možno pozorovať v zóne chvosta.
  3. Existujú rozdiely v rode, objavujú sa vo farbe peria. Linnet môže mať šarlátový bod na hlave alebo načervenalý odtieň peria na hrudi. Zvyčajne sú tieto vlastnosti typické pre mužov. Samice nie sú také farebné, pretože v procese vyliahnutia potomkov musia splynúť s prostredím.
  4. Zobák je široký na základni, ale krátky. Farba je hnedá so sivým odtieňom. Dĺžka nepresahuje dve vzdialenosti medzi nozdrami. Táto funkcia odlišuje linnet od príbuzných. Pazúry sú dlhé, prsty sú silné, s ostrými pazúrmi. Nohy sú pigmentované hnedým tónom.
  5. Tvar krídel je ostrý, podlhovastý. Vo vrcholovej zóne je pár letových peria. Dĺžka krídla je približne 8 cm, chvost je slabý a stredne dlhý, asi 4 cm a je potrebné spomenúť, že palatálna zóna týchto vtákov je rebrovaná. Vďaka tomu, čo si lámu semená a semená s ľahkosťou.

jedlo

  1. U týchto vtákov je základom stravy potrava rastlinného pôvodu. Vďaka tomuto jedlu nemusia lietať nikde pri hľadaní broukov a iného hmyzu. Sú sedavé, pretože môžu vždy diverzifikovať svoje menu so semenami rôznych rastlín.
  2. Avšak, v lete, jednotlivci nie sú proti jesť polievky, tvaroh, mravce, larvy hmyzu a hmyz sám, rovnako ako kuracie vajcia. Približne rovnaká výživa u detí, nezrelých mláďat vďaka proteínovým zlúčeninám sa silnejšie urýchľuje.
  3. Ak vezmeme do úvahy potraviny rastlinného typu, jedia jedinci slnečnicové semená, lopúcha, jitrocel, šťovík, mak a konope (naklíčené zrno). Podľa ich prirodzených vlastností môžu vtáky jesť rôzne vegetácie.
  4. Oni sa opierajú o repku a repku kvôli množstvu tuku v týchto odrodách. Vďaka tejto diéte sú vtáky vždy energické a dobre kŕmené. Ale rýchlo trávia jedlo, takže po hodine sa cítia hladní.

habitat

  1. Prezentované vtáky môžu mať iný biotop. Mnohé faktory závisia od špecifických poddruhov vtákov. Obyčajné linety často žijú na území Škandinávie, bývalého ZSSR a Európy. Pokiaľ ide o ruské územia, jednotlivci väčšinou hniezdia v západnej časti.
  2. Krymské druhy jedinca neopúšťajú polostrov. Preto sa takéto vtáky nenachádzajú nikde inde. Pokiaľ ide o turkestánsku repolov, žijú na území Iránu, oblasti Transcaspian, Afganistanu, Turkestanu, Indie a Mezopotámie. Existuje aj ázijský poddruh.
  3. Nie je možné odpovedať s presnosťou, či sú príslušní jednotlivci migrujúci alebo nie. Časť poddruhu uprednostňuje viesť sedavý spôsob života. Vo väčšej miere sa to vzťahuje na vtáky, ktoré žijú najmä v teplých oblastiach. Ostatné parníky sa posielajú na zimovanie v Afrike a Iráne.
  4. V podmienkach bežnej existencie a počas letu sa jednotlivci často snažia držať v malých kŕdľoch. V každom z nich nie je viac ako 30 osôb. Takéto vtáky sa pohybujú hlučne. Často sa vtáky snažia skrývať v kríkoch a vysokej tráve.
  5. Dotknutí jednotlivci majú obrovské množstvo nepriateľov. Z dôvodu tejto funkcie sú plachí. Preto výrazne zasahuje do domáceho obsahu týchto jedincov. Vtáky sa boja mačiek, psov a iných domácich zvierat. Tiež, vtáky sa bojí ľudí. Vtáky potrebujú prístrešky a klietky, ktoré sú vysoké.
  6. Chovatelia často usadzujú konopné stromy v jednej priestrannej voliére spolu s kanármi, stehienkami a zelenými útesmi. Výsledkom je, že všetci zastúpení jednotlivci sa môžu bez problémov krížiť. Narodili sa celkom životaschopní mladí ľudia. V dôsledku takýchto hybridov je oveľa jednoduchšie ich držať doma.

rozmnožovanie

  1. Obdobie hniezdenia v zastúpených vtákoch začína od polovice jari do konca leta. Počas tejto doby, jednotlivci robia 2 znášky, každý má až 5 vajec.
  2. Vtáky vyliahnu vajcia pol mesiaca. V tej dobe, samec prináša jedlo. Všeobecne platí, že po mesiaci a pol sa kurčatá stanú nezávislými a opustia hniezdo.

Linnets sú neškodné vtáky. Sú celkom krásne a je zaujímavé sledovať ich v období párenia. Počas hniezdenia sa jednotlivci zvlášť zaujímajú o seba a svojich potomkov. Obaja rodičia sa zaoberajú kŕmením a výchovou mladých zvierat.

Video: Linnet (Carduelis cannabina)