Red-breasted Goose - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Husi červenohrdlé možno pripísať druhu žijúcemu v určitom úzkom pásme. Počet týchto vtákov má v súčasnosti tendenciu k trvalej udržateľnosti, hoci v tomto smere pretrvávajú určité problémy. Faktom je, že ľudia aktívne rozvíjajú miesta, ktoré si vták vyberie pre liatie.

Vo svojich obrysoch sa vták podobá malej husi, na ktorej tele je jasné perie. Ale mnohé časti tela sú čierne. Na hlave sú hrdzavé škvrny s malými bielymi inklúziami. Na lokalizáciu strumy a prednej časti krku je červená farba. Na rozdiel od hus, príroda odmenila vtáka malým zobákom.

převládání

Vtáčie hniezdenie sa koná na území Altaj. Trasa z ostrova Taimyr prechádza dolným Obom a zátokou Jenisej. Cieľ je ústie rieky Irtysh. Najčastejším biotopom husacích husí je jazero Kulundinsky. Často sa tam nachádzala na samom začiatku jesene. Tiež biotop je Pavlovsky a Petropavlovsky okres. Tento vták sa nachádza na rôznych miestach pozdĺž rieky Alei. Niekedy je miestom jeho umiestnenia Gilevského rezerva, ktorá sa nachádza na hornej Alley.

Oblasť biotopov

Najvhodnejším miestom pre vtáka je tundra lesná s krovinovou vegetáciou. Tam si vyberajú rímsy a strmé svahy. V samotnej tundre je vták. Pre svoje biotopy vták preferuje brehy rieky a jazera. Aj počas migrácie sa vták snaží držať bližšie k nádrži.

počet indikátorov

V súčasnosti sa veľkosť obyvateľstva vyznačuje výraznou pozitívnou dynamikou. Dnes v Altajskom teritóriu sa môžete stretnúť s jedinými jedincami, ktorí sú v husom kŕdli. Teraz je tu malý počet skupín, ktoré zahŕňajú najviac 25 jednotlivcov, hoci v minulosti bolo možné vidieť vtáčie „kolektívne“, kde bolo 50 alebo viac zástupcov tohto druhu. Takúto situáciu možno pozorovať napríklad v oblasti jazera Kulundinsky, kde bolo v kŕdli zahrnutých 100 alebo viac vtákov.

Charakteristický životný štýl

Zimovisko červenohrdlých husí, ako aj mnoho iných vtákov, sú teplé krajiny. V zime sa vtáky približujú k Čiernemu moru. Vtáčik sa objavuje v pôvodných krajinách uprostred prvého mesiaca leta. Keď príde september, už je na ceste do zimovísk.

Vo svojom správaní sa tento vták výrazne odlišuje od iných druhov. Hluk a obchod sú hlavnými znakmi jej správania. Let je charakterizovaný rýchlosťou a extrémnou nepravidelnosťou. Akékoľvek udalosti sprevádza hlučné správanie vo vzduchu. Aj v letových podmienkach dochádza k pomerne hlasnej komunikácii medzi jednotlivcami. Je zaujímavé pozorovať samotný let. Balenie po celú dobu je stlačené, potom sa rozpadá.

Pre tento typ charakteristického každodenného života. Počas dňa vták hľadá potravu, ktorá sa skladá z rastlinných zložiek. Popoludní môže prestať hľadať jedlo a ísť na miesto na zavlažovanie. V potrave sa používajú listy, odnože a výhonky. V miestach, kde dochádza k zimovaniu, sa strava skladá zo zimných obilnín.

Vtáčik trávi väčšinu svojho denného času na vode. Dokonca strávia noc na rybníku, aj keď to možno pozorovať na súši. Zástupcovia tohto druhu môžu plávať a potápať sa celkom dobre. Podľa niektorých autorov žijú zástupcovia tohto druhu až 40 rokov.

Biologické vlastnosti


V mieste svojho budúceho hniezdenia sa vták objavuje už na začiatku leta. Do tejto doby už tvoria pár. V druhej polovici júna začínajú aktívne znášať vajcia. Hniezdna kolónia je malá, čo zahŕňa najviac 5 párov. Niekedy sa môžete stretnúť a úplne oddeliť paty.

Vtáčik dosahuje plnú sexuálnu zrelosť vo veku troch rokov. Každoročne sa hniezdenie praktizuje nie celou populáciou. To sa týka nie viac ako 38% jeho celého zloženia. Ak je rok nepriaznivý, toto číslo vo všeobecnosti môže byť len 4%. Za normálnych podmienok, samica kladie až 7 vajec. Bude ich vyliahnuť 27 dní. Muž po celú dobu je v blízkosti na pobreží alebo na nádrži. Vajcia sú krémovej farby so svetlozeleným odtieňom.

Druhá polovica júla je poznačená výskytom mláďat. Počas tohto obdobia sa jednotlivci podrobujú pochodovaniu po pochode. Keď sa objavia mláďatá, odoberú ich dospelí rodičia na mokrý trávnik. Tam zostanú až do konca augusta. Niekedy je možné pozorovať obraz, v ktorom je niekoľko plodov skombinovaných do jednej spoločnej skupiny. Pripomínajú tím materskej školy. Niekoľko starých vtákov sa pozerá na ne.

Hniezdo sa usadzuje na útese vedľa svojich patrónov, ktoré hrá sokol sťahovavý alebo čajok. Vták nevyberá toto okolie náhodou. To poskytuje dodatočnú ochranu pred zničením hniezd predátormi, ako sú líšky. Nikdy nebudú loviť v blízkosti dravých vtákov.

Hniezdo vták začína stavať okamžite po jeho príchode. Sú otvoreným typom, na základe ktorého sa zvolí obvyklé prehlbovanie útesu. V spodnej časti hniezda sa vtáky cvičia suché stonky obilnín a bohato lemované vlastným dnom. Hniezdo má zvyčajne priemer 20 cm a hĺbku 5-8 cm.

Pre kŕmenie vták používa výlučne rastlinné potraviny. Predtým bola hlavnou lokalitou pre zimovanie územie patriace k južnému kaspickému regiónu. Na tento účel vták využíva jazerné vody západného čiernomorského regiónu.

Miestom pravidelného chovu tohto druhu je Slimbridge, kde sa nachádza Medzinárodné centrum vodného vtáctva. Vzhľad potomstva možno pozorovať v jednej zo zoologických záhrad v Moskve.

Prvýkrát sa v 60. rokoch minulého storočia pozoroval chov týchto vtákov v zoo v Moskve. Od tohto momentu začala aktívna práca na štúdiu a reprodukcii týchto vtákov. Na tento účel bola dokonca organizovaná celá vedecká výprava na ostrov Jamal. Práca bola korunovaná úspechom. V zajatí sa vták začal úspešne množiť. To všetko je teraz tak ladené, že nie je potrebné chytiť voľne žijúce vtáky v prírode pre ich rozmnožovanie v podmienkach zoologickej záhrady.

Bezpečnostné opatrenia

Na tento účel sa vykonávajú aktívne vzdelávacie a kontrolné činnosti súvisiace s environmentálnou legislatívou. V súvislosti s reálnou hrozbou úplného vyhynutia tohto druhu bola v Červenej knihe Ruská husa červená. Tento druh je chránený rôznymi medzinárodnými organizáciami. V tomto stave sa vták objavil v súvislosti s hrozbou úplného vyhynutia. Druhá polovica minulého storočia bola poznačená prudkým poklesom jeho počtu. Ona v 70. rokoch minulého storočia klesla takmer o polovicu.

Vďaka aktívnemu úsiliu rôznych organizácií je teraz tendencia stabilizovať počet druhov. Na tomto vtákovi je zakázané loviť.