Strepet - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Pod strepami sa rozumejú predstavitelia rodiny patriacej k dropom. Preferovanými biotopmi pre jednotlivcov tohto druhu sú Ázia, a to jej západná a stredná časť, Afrika a tiež juh Európy. Vtáky sa usadzujú v otvorených stepných oblastiach, z dôvodu svojho pobytu sú sedavé. Ak však niektorí jedinci žijú v chladných klimatických oblastiach, môžu ísť na zimu do teplých krajín. Pretože orba stepí nebola zrušená, populácia jedincov sa v dôsledku toho výrazne znížila.

obydlia

Jednotlivci tejto skupiny plemien žijú v južnej časti Európy, podľa povahy ich pobytu môžu byť migrujúci alebo sedavý. Veľká časť z nich je rozptýlená po celej Afrike, Ázii a Európe. Vtáky žijú na suchých pastvinách, v stepi nie v bažinách, ale aj na lúkach. Toto plemeno je možné splniť v kamenistých a pernatých zónach.

popis

  1. Zástupcovia rodiny sú preslávení svojou veľkou veľkosťou. Vyzerajú ako jednotlivci z radu galliformes, ale trochu viac. Po celej dĺžke tela, jednotlivci rastú do 40-45 cm, čo sa týka telesnej hmotnosti, tieto indikátory sú v rozsahu 0,5-1 kg.
  2. Napriek relatívne nízkej hmotnosti sú vtáky fyzicky husté. Majú malú hlavu, S zakrivený krk, a tiež ukázal krídla. Mimochodom, rozsah tohto rozsahu sa pohybuje od 80 do 100 cm.
  3. Nohy silné, stredne dlhé, tenké. Chvost je klinovitý, krátky. Labky s tromi prstami s ostrými pazúrmi. Táto charakteristika je charakteristická pre všetkých členov skupiny.
  4. Zobák je stredne dlhý, ale silný a rovný. Ostrý na špičke. Perie na tele je hrubé a mierne predĺžené. Podľa farby je toto plemeno, ktoré je predmetom diskusie, podobné individuálnym dropom. Zadný piesok s tmavými obrysmi. Brušná oblasť je belavá.
  5. Krk je čierny, má výrazné svetelné pruhy, ktoré sú usporiadané v horizontálnom poradí. Horná časť hlavy je sfarbená do hnedastej, na boku je modrá so sivými značkami.
  6. Nohy sú béžové, zobák je tmavo šedý, krídla majú perie, tieň je o niečo tmavší ako hlavný formát. Tiež na nich vyzerá čiernobiela kresba.

prídel

  1. Jedinci tohto druhu sú veľmi aktívni počas dňa. Začnú dostať jedlo, keď vyjde slnko, a skončia neskoro večer. Ak hovoríme o chladných dňoch, vtáky jedia jeden deň. Môže sa len odpočívať.
  2. Ak sa ešte nezačalo obdobie párenia, tieto vtáky sa zrazia v kŕdľoch asi 60 jedincov a každá takáto veľká rodina žije až do obdobia rozmnožovania. Ak je zima je zima, potom počet jednotlivcov môže prejsť na sto alebo dokonca dve.
  3. Denná kŕmna dávka zahŕňa rovnako potraviny rastlinného a živočíšneho pôvodu. Títo vtáci milujú hmyz. Z vegetácie vyberte korene, semená atď.
  4. Jednotliví členovia skupiny majú sklon k potravinám pre zvieratá. V takýchto prípadoch sa asi 70% stravy skladá z chrobákov a iba 30% je určených na pestovanie rastlín.
  5. Strepeta môže žiť dlhú dobu bez vody, pretože ju dostávajú jedením rastlín. U kurčiat nie je potrava taká rôzna ako u dospelých. Mladiství sa živia bezstavovcami.

rozmnožovanie

  1. Títo vtáci nájdu kamaráta a zostanú s ním dlhú dobu. Ak jeden z členov rodiny zomrie, potom po chvíli začne nové vyhľadávanie satelitu. Čo sa týka obdobia sobáša, pochádza zo stredu alebo konca jari.
  2. Samce sú veľmi vtipné, keď sa pokúšajú zviesť ženy. Skákajú a zaujmú zaujímavo, fúkať perie a hlasno kričať. Zvuky sú zároveň hluché, pochopené iba krásnou polovicou pernatej komunity. Kvôli takému hlasnému správaniu sa často vyskytujú boje, iní muži sa snažia dobyť svoje krásne mladé dámy.
  3. Hniezdenie nie je vyššie ako par. Vtáky vykopávajú dieru pod kríkmi, po ktorej začína výstavba obydlia pre budúce potomstvo. Ako znášku samica zbiera suché lístie alebo trávu. Pokladanie sa skladá z piatich vajec, zriedkavo, keď nastávajúca matka dáva asi desať. Líhanie vykonávajú dvaja rodičia a trvá približne 3 týždne.
  4. Keď sa narodia mláďatá, sú už pokryté hustou chmýří. Doslova za pár hodín bežia po mame, ktorá ich z bezpečnostných dôvodov berie do hustej vegetácie. O mesiac neskôr, mladšia generácia robí prvé pokusy začať lietať.

Zaujímavé fakty

  1. Charakteristickým znakom uvažovaných jedincov je, že samica je počas znášky veľmi tesná na vajciach. V tomto prípade matka aj v prípade nebezpečenstva neopúšťa hniezdo. Z tohto dôvodu takéto vtáky často zomierajú pod poľnohospodárskym zariadením.
  2. Prezentovaný pohľad je pod ochranou pomerne dlhý čas. V tomto prípade sa počet vtákov stále znižuje, bez ohľadu na ich biotop. V súčasnej dobe sa strepticov usilovne snaží plemeno v Španielsku a Francúzsku. V severných oblastiach vtákov sú niekedy náhodné. To platí najmä pre Anglicko.
  3. Samice od samcov sa dajú ľahko rozlíšiť. Tie majú väčšiu veľkosť, jasnú farbu a prítomnosť fúzu. Samice majú sivastý odtieň. Nemajú fúzy a sú relatívne malé v porovnaní s mužmi. Mladiství sú veľmi podobní samiciam, farba ich peria je načervenalá a fúzy sa objavujú len po 3 rokoch.
  4. Takéto vtáky sa vyznačujú veľkým vzletom. Dotknutí zástupcovia preto vstupujú do vzduchu výlučne zo vzletu. Pářenie začína na jar. Vajcia sa vyliahnu iba samica. V tomto čase samci odlietajú v kŕdľoch, aby sa mohli pliesť.

Dotknuté vtáky sú celkom zaujímavé osoby. Líšia sa v tichosti od svojich príbuzných. Niekedy môže byť hlas jednotlivca počuť len v období párenia a keď žena volá po mladých. Vzhľad svetla, mláďatá na chvíľu kričia, potom sa stávajú pokojnými.

Video: strepta (tetrax tetrax)