Filin - popis, lokalita, zaujímavé fakty

K dnešnému dňu existuje mnoho zástupcov rodiny sova, sova je zaradená do tohto zoznamu. Existuje mnoho vtákov, ktoré majú podobný vzhľad, správanie a spôsob života. Dnes sa však pozrieme na sova orla, ktorá je svojou povahou predátorom. Nebudeme ponáhľať dopredu, zverejňovanie kariet, takže po obdržaných informáciách urobíte svoj vlastný názor.

popis

  1. Pod orolmi je horlivý zástupca rodiny sova, ktorý sa vyznačuje celkovými vlastnosťami. Z celej kategórie sú títo jedinci najväčší a najsilnejší. Na trupe rastú vtáky až do 75 cm s hmotnosťou 4 kg. Guinejský je považovaný za najmenší sova, jeho veľkosť dosahuje maximálne 44 cm s hmotnosťou 0,8 kg. Medzi vtákmi z diskutovanej skupiny sa vyvíjajú rozdiely v pohlaví, ženy sú vždy viac ako muži.
  2. Charakteristická vlastnosť týchto jedincov je považovaná za zostrelené telo v tvare hlavne. Sovy sú dosť podsadité, ich zvlnené perie dáva ešte väčší objem. Chunky postava je sprevádzaná krátkymi a silnými nohami, prsty sú silné a pazúry, pigmentované svetlom alebo čiernym. Na úkor pazúr môže vták chytiť korisť alebo držať vetvy. V oblasti prstov sú perie, ale nie vždy.
  3. Krídla sú veľmi silné vo svojej štruktúre, pretiahnuté a pôsobivé. Pre veľké vzorky dosahuje dosah dva metre. Pokiaľ ide o chvost, je stredne dlhý, na konci zaoblený. Hlava je zaoblená, široká, pokrytá hrsťom peria. Tieto vtáky sa vyznačujú takzvanými ušami sovy, ktoré sú umiestnené na bokoch hlavy. Táto vlastnosť je charakteristická pre vtáky tohto druhu. Uši môžu byť široké alebo blízke, malé alebo veľké.
  4. Zobák je krátky, nie je sploštený zo strán, silný, pigmentovaný čiernou farbou. Na konci sa ohýba nadol, takže vtáky môžu prasknúť ústa. Malá guinejská sova nie je známa svojou tmavou, ale pre svoj modrošedý zobák. Oblasť nosných dierok je pokrytá krátkym perím, ktoré je podobné štetinám.
  5. Vtáky majú nadýchané a zhutnené perie. Vo farbe sú hnedo-červené, sivé s dymom, vertikálne sú usporiadané pruhy. Piedkras pokrývajú chrbát, hlavu, ramenné kĺby. Hrudný kôš a oblasť krku nie sú také výrazné, je tu ope- renie vo forme vodorovných zvlnených pásikov.
  6. Oči sú veľké, zaoblené, môžu byť oranžové alebo žltkasté. Tiež tam sú zástupcovia rodiny s červenými očami. Niektoré druhy sovy majú nahnedlé dúhovky. Oči sú nasmerované dopredu. Vtáky sa môžu pozerať na to, čo sa deje, zatiaľ čo telo vôbec nepohybuje.
  7. Opeřený kmeň nevidí farebný obrázok, sovy sú čierno-biele. Jednotlivci tejto skupiny vidia všetko perfektne vo dne, ale z nejakého dôvodu väčšina ľudí verí, že vo svetle dňa sú títo jedinci slepí. Naopak, vidia korisť aj vo veľkej vzdialenosti. Žiaci pernatého priateľa sú nadmieru citliví, keď vták vdychuje dovnútra a von, môžu sa rozširovať.
  8. Vtáky sa môžu pochváliť vynikajúcim zrakom v noci a súmraku, ako aj podobnými členmi rodiny. Oči teleskopického formátu predstavujú objektív fotoaparátu (podmienečne). Vďaka tomu sa aj tie najnevýznamnejšie svetelné záblesky premenia na vtáky, ktoré ich premenia na plnohodnotné svetlo. Ale počas nočného lovu sa sovy zameriavajú viac na zvuk ako na pohľad.

obydlia

  1. Tieto vtáky sú prirodzene považované za predátorov, sú bežné v afrických, európskych a juhoamerických krajinách. Existujú aj jednotlivci v Eurázii, Severnej Amerike, Spojených štátoch. Nerobí bez bývania na otvorených priestranstvách našej vlasti.
  2. Existuje mnoho sov v Latinskej Amerike, Indii, Číne, Pakistane, Japonsku, Thajsku, Kórei, Japonsku. Tieto vtáky žijú na celom území Ruskej federácie, nachádzajú sa na Sibíri, v európskej časti Primorsky Krai a regióne Amur.
  3. Medzi spoločnými oblasťami, kde tieto vtáky žijú, sú mestské parky, púštne a lesné plochy, ako aj horské oblasti a oblasť vedľa poľnohospodárskej pôdy.

jedlo

  1. Podľa ich stravovacích návykov sú všetky sovy takmer rovnaké, okrem toho, že sova je ryba. Ako názov napovedá, živí sa plávajúcimi obyvateľmi. Pokiaľ ide o vtáky zo západnej Afriky, má malé pazúry, jednotlivec je nútený jesť šváby, chrobáky a iný hmyz.
  2. Ďalší zástupcovia tohto druhu tvoria pestrejšiu stravu. Môže zahŕňať najviac nepredvídateľné tvory. Sovy lovia plazy, takže jedia hady, korytnačky a jašterice. Môžu sa hýčkať hlodavcami, vrátane škrečkov s myšami, ako aj hrabochov, goferov, zajacov, nutrií atď.
  3. Medzi vtákmi, sovy lovia kačice divé, husi, bažanty, lieskovce, volavky, štyridsať, jarabice, atď. Menu reprezentovaného pernatého kmeňa zahŕňa aj iné cicavce. Medzi nimi sú jeleň, srnčia zver, mongooses, ježkovia, kozy, jazvečky, netopiere.
  4. Už skôr sa spomínalo, že niektorí členovia tejto rodiny konzumujú v potravinách vodných živočíchov. Patria sem ropuchy, žaby, kôrovce, ryby atď.
  5. Základom kŕmenia týchto pernatých priateľov sú zvyšky, ktoré vtáky nájdu od svojich kolegov. Oni tiež vziať návnadu z pasce, môžu upraviť stravu v závislosti na oblasti biotopu.

Lov

  1. Stojí za zmienku, že sovy, na rozdiel od sov, vedú aktívny životný štýl bez ohľadu na dennú dobu. Uvažovaní jedinci môžu loviť neustále. Čo sa týka dennej aktivity, uprednostňujú viac oblačných dní. Sovy a sovy majú takmer rovnaký spôsob lovu. Rozdiely sú len v sove rýb a polárnej sovy.
  2. Ak vezmeme do úvahy polárne sovy, môžeme vidieť, že títo dravci počas lovu začínajú dávať pozor na obete zo zeme. Takýto jedinec bude sedieť na malom kopci nehybnom. Akonáhle nastane súmrak, sova zmení svoj spôsob lovu. Začína prenasledovať obeť a riadiť ju.
  3. Okrem toho môže polárny predátor chytiť korisť za letu. Pred tým sa vták vznáša nad obeťou, začne sa triasť a chytí. Pokiaľ ide o sovy rýb, často lovia zo strmých brehov, ktoré sú ohnuté nad rôznymi vodnými útvarmi. Aj vtáky môžu loviť z vetiev stromov, ktoré stoja v plytkej vode.
  4. Že ryby sovy viac ako všetci ich príbuzní chodia po zemi. Často v ich biotopoch môžete vidieť aj charakteristické chodníky. Často sú šliapané pozdĺž pobrežia v blízkosti nádrží. Všetky ostatné druhy takýchto predátorov lovia inak. Urobia krátke lety nad vodou alebo po zemi. Potom nasleduje trochu odpočinku na kopci.
  5. Počas prázdnin sa sova snaží hľadať ďalšie obete. Hneď ako predátor všimne potenciálnu korisť, rýchlo sa za ňou ponáhľa. Hneď ako sova chytí obeť, okamžite ju prepichne pazúrmi. Stojí za zmienku, že vtáky, o ktoré ide, sú vynikajúcimi lovcami rýb. Sú veľmi šikovne potápajú po nej vo vode.
  6. Ak vznikne príležitosť, sova môže jesť rôzne malé zvieracie krmivá, ktoré hneď prehltnú. Často sa pozorovalo, že aj keď sova chytila ​​ježka, vždy si nevliekol kožu s ihlami. Predátor ho jednoducho prehltol celý.

Rozdiely sova od sova

  1. Takíto jedinci ako sovy a sovy sú veľmi časté. Pokiaľ ide o rozdiely, týkajú sa vonkajších znakov a zvykov. Stojí za zmienku, že sova má oveľa väčšiu veľkosť a hmotnosť. Ich hmotnosť môže byť ľahko viac ako 4 kg. Sovy v tomto prípade, jedlo váži 2 kg.
  2. Okrem toho, sovy možno odlíšiť od sovy tým, že prvý na hlave rastú zaujímavé lúče peria. Často sa nazývajú perové uši. Pokiaľ ide o sovy, ich koruna je úplne plochá. Iba niektoré poddruhy sa môžu pochváliť (pruhované a ušaté sovy).
  3. Okrem toho majú predmetní jedinci slabo vyslovený disk na tvár. Naopak, u sov možno pozorovať výraznejšiu tvárovú masku svetlej alebo tmavej farby. Sovy majú úplne inú stravu. Ich menu často zahŕňa drobné hlodavce. Sovy môžu vzhľadom na svoju veľkosť loviť jelene a kozy.
  4. Na výbežku orla na špičkách peria je možné pozorovať špicatú formu. Sovy sú naopak zaoblené. Počas letu, sovy prakticky stúpajú ticho. Keď sova letí, môžete ju počuť charakteristickou píšťalkou.

Zaujímavé fakty

  1. Sovy sú vynikajúci lovci. Vďaka horlivému zraku nezanecháva jedinec ani v noci žiadnu šancu na svoju korisť. Okrem toho sa pohybujú celkom ticho a majú maskovaciu farbu.
  2. Sova je veľmi silná av čase lovu môže dokonca zdvihnúť líšku do vzduchu. Oddelene stojí za zmienku, že u predmetných jedincov sa hlava môže otáčať o 360 stupňov.
  3. Prezentované dravce sú jedinečné v prírode, môžu sa rozmnožovať v takmer všetkých prírodných podmienkach. Sovy prežijú bez problémov v hornatom teréne, lese, stepi a dokonca aj v púšti.

Nezabudnite, že sova je predátor, takže sa nemôže dostať spolu so svojimi vlastnými jedincami. Pokiaľ ide o chov, u takýchto vtákov začína skoro na jar. Samica môže položiť až 4 vajcia. Inkubačná doba nepresahuje 35 dní. Po celú dobu sa samec živí a chráni ženské puzdro.

Video: sova (Bubo bubo)