Curlew - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Curlew je vták patriaci do rodiny snipe. Ak sa týmto jednotlivcom priradí odlúčenie, bude to nazývané charadriiformes. Len málo ľudí počulo o týchto vtákoch, takže v dnešnom článku skúmame hlavné aspekty súvisiace s týmito vtákmi. Hlavný znak, samozrejme, je považovaný za príliš dlhý a zakrivený zobák, ako aj zaujímavé sfarbenie peria. Ale nenechajme sa predbiehať, budeme študovať všetko na oplátku.

Hvizdák

  1. Podľa telesnej hmotnosti môžu vtáky dosiahnuť hodnoty 0,9-1,1 kg. Jednotlivci rastú maximálne na 65 cm a rozpätie krídiel kolíše v rozpätí 1 m. Už skôr bolo spomenuté, že charakteristická vlastnosť vtákov tejto rodiny je považovaná za ohnutý a predĺžený zobák. Navyše u žien je ohnutá silnejšie ako u reprezentantov mužskej príslušnosti.
  2. Najčastejšie v prírodnom prostredí sú kučery, hnedej farby so sivými a okrovými škvrnami. Pero však môže mať iný odtieň, napríklad sivú, belavú alebo béžovú s hnedou. Vtáky sa nachádzajú v ázijských krajinách, ako aj na severe av centrálnej časti Európy.
  3. Prirodzene, títo jedinci milujú bažiny. Preto, keď vtáky hniezdo, potom si vyberte také prostredie pre výstavbu bývania pre budúce potomstvo. Na okraji zdroja potrebujú vodu, bahno, huby alebo inú vegetáciu. Často sa nachádzajú na rašeliniskách.

Malá kučera

  1. Existuje mnoho rôznych členov rodiny, napríklad baby curlew. Tieto vtáky sa líšia od veľkých jedincov v malých rozmeroch a biotopoch (uprednostňujú usadiť sa v Uralu, v Kazachstane).
  2. Keď sa zima v domácej krajine, vtáky zbierajú a nechávajú okraje. Posielajú sa do krajín s miernym podnebím, ktoré sa nachádzajú na brehu Stredozemného mora. Ornitológovia, ktorí študujú tieto vtáky, veria, že deti sú na pokraji zániku.
  3. Keď malé kučery začínajú stavať hniezda, vyberajú si otvorené plochy. Pripravujú sa na rozmnožovanie potomkov na lúkach v blízkosti sibírskych riek. Byty sú umiestnené v malých otvoroch, špeciálne pre tento účel vykopané.

Priemerná krivosť

  1. Líši sa od svojich veľkých a malých partnerov. Krídla dosahujú výšky 80 cm, dĺžka trupu sa pohybuje do pol metra a hmotnosť je 0,5 kg. (muži) a 0,6 kg. (Samochki).
  2. Charakteristikou tejto odrody je farba prípadu. Parietálna oblasť je hnedá s čiernymi škvrnami, delená belavým pruhom. Zobák nie je taký dlhý a oblúky nad očami sú pigmentované svetlom.
  3. Podobne ako všetky ostatné vtáky z tejto rodiny, aj jednotlivci žijú v bažinatých oblastiach európskych krajín. Budovanie domova pre potomkov sa však uprednostňuje nie na otvorenej, ale v zalesnenej oblasti, takže v blízkosti sa nachádza vodný zdroj.

Curlyw Curlew

  1. Podľa svojich vonkajších charakteristík sa prakticky nelíši od veľkých jedincov. Iba veľkosť je iná, je o niečo menšia. Aj zobák je skrátený a príliš sa neohýba.
  2. Uprednostňuje sa usadiť na lúkach s močaristou pôdou. Môžete nájsť jednotlivcov na rašeliniskách, ako aj v lesoch brezy alebo osiky. Keď príde čas ísť do zimy, letieť do Maroka alebo blízkych regiónov.
  3. K dnešnému dňu je tento typ Curlew považovaný za najvzácnejší, miznúci, preto je vážne chránený. Charakteristickým znakom je, že na puzdre sú čierne znaky.

Ďalekého východu curlew

  1. Ako už názov napovedá, jednotlivci obývajú rozlohy našej vlasti. Rozpätie krídel krídiel je až 100 cm, pričom rozlišujúcim znakom sú predĺžené nohy, ako aj zadná časť tmavohnedého tónu. Bruško vtákov je ľahké, takmer belavé.
  2. Zobák je analogicky so vzorkami veľkého typu silne zakrivený a pretiahnutý. Keďže jednotlivci žijú v Rusku, radšej tu hniezdia. Ale občas môžu lietať do Kórey alebo Číny.
  3. Vzhľadom k tomu, že tento druh bol predtým zapojený do budovania domova pre potomkov v otvorených priestoroch, lovcov, líšok, psi ho začali ničiť.

Eskimo curlew

  1. Dlhodobo zastúpené druhy boli považované za najrozsiahlejšie vo svojom biotope a hojnosti. To je bežné v Spojených štátoch, rovnako ako v Kanade.
  2. Ale keďže kučery boli neustále korisťou lovcov, boli prakticky vyhladení. Viac ako 50 rokov sa zástupcovia Eskymákov nestretli s očami človeka.

Spôsob života

  1. Uvažovaní predstavitelia vtákov vedú, možno povedať, spoločenský životný štýl. Takmer všetky lety, ktoré robia vtáky, to sa deje v noci. Zastúpení jednotlivci zároveň tvoria jednoducho obrovské kolónie.
  2. V zimovisku sa takéto vtáky hromadia vo veľkých množstvách. Väčšinu času počas dňa sa vtáky zaoberajú vyhľadávaním potravy, ktorú môžu takíto jednotlivci pôsobivo prechádzať v otvorených priestoroch. Vtáky z času na čas znížiť zobák v bahne alebo piesku.
  3. Treba poznamenať, že rytmus života Curlew je priamo závislý od odlivu a prúdenia, a nie od dňa a noci, ako väčšina vtákov. Akonáhle sa voda odchýli od brehov, reprezentovaní jedinci idú na aktívne hľadanie potravy.
  4. Akonáhle prídu prílivy, títo vtáci sú poslaní na odpočinok. V tejto dobe, vtáky začnú robiť veľmi krásne a nezvyčajné zvuky. Ich spev možno prirovnať k hraniu na flautu. Pre zimujúcich jednotlivcov idú do horúcich krajín. Často je tu stredomorské podnebie.
  5. V Rusku je možné tieto osoby vidieť na začiatku alebo uprostred jari. Ak si jeden z kučeravcov všimne blížiace sa nebezpečenstvo vo forme dravej šelmy, vták bude o tom isto varovať svojich príbuzných hlasným plačom. Niekedy sú zvuky ako blížiaci sa žriebä.
  6. V noci sú títo jednotlivci poslaní na odľahlé miesta. Často sú prezentované vo forme pobrežných húštin a hustej trávy. V takýchto miestach sú vtáky neprístupné predátorom a ľuďom. Zastúpení jednotlivci dávajú prednosť sezónnym migráciám. Preto nevedú k sedavému životnému štýlu.

rozmnožovanie

  1. Ako už bolo spomenuté, jednotlivcami sú sociálne vtáky. Preto hniezdia vo veľkých rodinách, v tomto okamihu sa tvoria dvojice. Jednotlivci budujú hniezda spolu. Sú to malé dutiny v zemi. Vtáky ukrývajú dom s perím, sušenou trávou a vetvičkami.
  2. Samica leží približne v polovici jari. V rovnakom čase sa nevyrába viac ako 4 vajcia. Mláďatá sa rodia už s perím. Po nejakom čase sú mláďatá už s rodičmi pri hľadaní potravy.
  3. Mladiství zostávajú s dospelými, kým sa neučia lietať. Až do tohto bodu sa snažia skrývať v hustých húštinách predátormi a inými nepriateľmi. Asi po mesiaci a pol, mláďatá stoja na krídle a začínajú lietať samy a hľadať jedlo.

Jedinci tejto rodiny majú svoje vlastné vlastnosti, ktoré ich odlišujú od všetkých ostatných vtákov. Hlavným znakom je samozrejme zakrivený a dlhý zobák.

Video: Curlew (Numenius arquata)