Kráľ tučniak - popis, lokalita, zaujímavé fakty

Tučniaky kráľovi sú chápané ako pomerne veľké osoby, žijúce prednostne v antarktických oblastiach zemegule a blízkych území. Obvykle sa tieto nelietajúce vtáky nachádzajú v oblasti s dostatočným množstvom krmiva. Podľa externých údajov, tučniaky sú veľmi krásne a veľké, charakteristický rys je oranžový odtieň v oblasti hlavy.

popis

  1. Tučniaky tela sú husté, zostrelené. Formát tela je pravouhlý. Vtáky sa líšia v hmotnostnej kategórii, ich telesná hmotnosť môže dosiahnuť 15 kg. a ešte viac. Takáto tučnosť v dôsledku pobytu.
  2. Pokiaľ ide o rast, nie je ani malý. Zástupcovia kráľovských poddruhov rastú na 1 m. Výška jednotlivých jedincov presahuje 110 cm.
  3. Vtáky sa vyznačujú veľkým množstvom podkožného tuku, pomáha prežiť so silným chladením. Jednotlivci môžu zostať bez jedla na dlhú dobu, ak nie je prítomný.
  4. Hlava je čierna, na bokoch sú jasne viditeľné oranžovo-žlté škvrny. Formát týchto škvŕn je oválny, ako lyžica. Špicatý zobák, plutvy so zadným pigmentovaným sivým odtieňom.

rozmnožovanie

  1. Kráľ tučniaky radšej postaviť obydlia v kolóniách, pre tento účel si vybrali pevnú pôdu. Typicky sa bývanie nachádza na skalnatom teréne. Muž, pripravený na párenie, začne chodiť sem a tam pozdĺž kolónie a pokrúti hlavou. Ženy teda vidia, že tento pekný muž dosiahol sexuálnu zrelosť a hľadá partnera. Pravidelne, z mužského jedinca, sa volajú vyzvať ženy, aby sa priblížili.
  2. Z času na čas sa môžu vyskytnúť zrážky medzi mužmi, ktorí sa rozhodli spárovať jednu ženu. Začnú biť krídla, po ktorých si žena vyberie v prospech víťaza. Potom sa na tanec vydáva harmonický pár, rodina sa rozruší a zdvihne hlavy s hlasným výkrikom. Vyzerá impozantne.
  3. Zo strany sledovania tučniakových tancov môžeme dospieť k záveru, že sa objímajú. Vtáky jemne, jemne zatlačili krídla, položili si hlavu na ramená a točili sa. Po dokončení tanca, žena padá na skalu, pozvať spoločníka, aby sa pripojil. Od tohto momentu začne párovanie, ktoré trvá 5 sekúnd. To môže trvať mnohokrát, kým nie sú spokojní obaja jednotlivci.
  4. Pokládka sa vykonáva na začiatku alebo uprostred zimy, pričom samica dáva len 1 vajce. Udržiava budúce potomstvo na nohách, pokrývajúce záhyb tuku z brušnej dutiny. Potom sa inkubácia vykonáva oboma pohlaviami, muž vstupuje do hmoty.
  5. Charakteristickým znakom je, že mláďatá z skorých pazúrov prežijú a neskôr generácia zomrie v dôsledku chladu a súperenia. Ak majú rodičia neskoro ležiace kuriatko, tučniaky začnú páriť skôr v budúcej sezóne.

Spôsob života

  1. Jednotlivci diskutovanej skupiny radšej dostávajú svoje jedlo koloniálne. Staršia generácia začína učiť mladé veci všetkému, čo sa nahromadili počas mnohých rokov. Vtáky sa ponoria do hĺbky 15 m.
  2. Tučniaci jedia raz za 2 týždne. Po zvyšok času sa zohrejú podkožným tukom zo skorých zásob. Za hodinu lovu môže vták zostať pod vodou po dobu 10 až 40 minút. Zatiaľ čo jednotlivci majú hlad (14 dní), takmer strácajú na polovicu. Pite brakické alebo sladké vody, rovnako ako jesť sneh.
  3. V čase puberty sa tučniaky stanú neznesiteľnými z hľadiska charakteru. Nemôžu si spolu so sebou, takže časté potýčky vedú k zníženiu počtu. Zvyčajne dochádza ku konfliktom kvôli územnému poriadku, každý pár chce obsadiť lepšiu oblasť. Pravidlom je, že sa párty až pol milióna vtákov zhromažďuje v spoločnej oblasti.
  4. Keďže tieto osoby sú koloniálne, množia sa a žijú podľa toho. Väčšina ich životov je vo vode, pláva rýchlo, ponor sa hlboko. Chodte pomaly, môžete sa pohybovať po brušnej časti, ako na saniach. Ocas v tomto prípade je volant, rovnako ako krídla.

jedlo

  1. Základom výživy posudzovaných jedincov je najmä planktón a niektoré malé morské živočíchy. Potraviny tohto druhu vo veľkých množstvách sa nachádzajú v blízkosti oceánskych ostrovov.
  2. Často je možné nahradiť, že niektorí tučniaky často navštevujú malé ryby a kôrovce. V lete sa takéto zvieratá nachádzajú v Antarktíde.
  3. Viac ako 90% diéty považovaných za jedincov je ryba. Všetko ostatné je planktón a kôrovce. Počas obdobia rozmnožovania jedia tučniaky až 7 tisíc ton rýb za sezónu. A polovica by mohla ísť k potravinovým potrebám ľudí.

Zaujímavé fakty

  1. Hlavným strachom zo všetkých tučniakov sú kosatky. Práve títo dravci neustále lovia predmetných jednotlivcov. Ak tučniaci nevedia, či sú v blízkosti nejaké kosatky, môžu sa na dlhú dobu hromadiť na okraji ľadovej kaše. To sa deje, kým sa najodvážnejšia odvaha skočiť do vody. Po tom skok zvyšok.
  2. Stojí za zmienku, že nie všetci tučniakovia žijú výlučne v polárnych zemepisných šírkach. Tam sú zástupcovia, ktorí sa cítia skvele na Galapágoch. Priemerná teplota v roku je približne +19 stupňov.
  3. Najväčšími predstaviteľmi tohto rodu sú tučniaky cisára. Takmer celý rok žijú v Antarktíde. Okrem toho, vzhľadom k hrubej vrstve tuku, títo jedinci naozaj nemrznú v ľadovej vode.
  4. Jednotlivci, ktorí žijú väčšinou v polárnych zemepisných šírkach, dokážu odolať teplotám až do -62 stupňov. V tomto prípade tučniaky nemrznú svoje labky. Je to spôsobené tým, že obsahujú minimálny počet nervových zakončení.
  5. Tučniaky kráľovské sú monogamní jedinci. V období párenia sa delia na páry a zostávajú verní až do konca života. Okrem toho, počas hniezdenia, jednotlivci ukazujú zvláštne vzrušenie ich vajcia.
  6. Zaujímavé je, že príslušní jedinci sú schopní prekročiť rýchlosť pod vodou až na 30 km / h. Okrem toho, tučniaky sú zábavné pohybovať na šmyku kryt, ležia na bruchu a kĺzať na ľade.
  7. Prezentovaní jedinci často lovia ryby výlučne v horných vrstvách vody. V prípade potreby dokážu zostúpiť do hĺbky 200 m. Tučniaci sú jediní predstavitelia vtákov, ktorí sa môžu pohybovať len vo vzpriamenej polohe.
  8. Stojí za zmienku, že nie všetky tučniaky môžu byť roztomilé. Zástupcovia druhov kameňov vykazujú zvýšenú agresivitu voči všetkým, ktorí sa k nim snažia priblížiť.

Tučniaky kráľovské sú celkom zaujímavým predstaviteľom vtákov. Považované za jedincov raz za rok, nahradiť ich perie. Okrem toho tieto zvieratá nepotrebujú čerstvú vodu. Pijú morskú vodu bez akýchkoľvek problémov. Faktom je, že majú špeciálne žľazy, ktoré filtrujú soľ v tele.

Video: 10 faktov o tučniakoch