Marsh Harrier - opis, lokalita, zaujímavé fakty

Marsh Harrier je jedinec z rodiny jastrabov. Pomerne veľký vták z hľadiska veľkosti, ktorý je obdivuhodný, keď je na oblohe. Vzorky reprezentovanej skupiny plemien patria k predátorom, majú silné krídla, ktoré vám umožnia zabiť hru. Lun preferuje usadiť sa v Európe. Dnes sa pozrieme na všetko, čo ovplyvňuje toto plemeno, zdôrazňujú hlavné aspekty.

nátierka

  1. Už bolo spomenuté, že vtáky z rodiny, o ktorej sa diskutuje, najčastejšie žijú v európskych krajinách. Stretli sa aj v Ázii na južnej strane, vo Veľkej Británii, Eurázii a Afrike. Títo vtáci dávajú prednosť bažine.
  2. Na okrajoch potrebujú vegetáciu a malé húštiny, ako aj malý vodný zdroj. Vtáky sú v trstinových húštinách, ktoré sa zhodujú v tieni s farbou peria. To umožňuje jednotlivcom loviť vysoko kvalitné, a tiež sa skryť pred zvedavými očami.
  3. Ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že harrier je dokonale maskovaný a schovávaný pred oponentmi, potom je nejasné z akých dôvodov populácia týchto vtákov prudko klesá. Typicky je tento jav spojený so suchom, nedostatkom potravín a znečistením.
  4. Samozrejme, nie bez ľudského faktora. Kvôli rozvoju lovu sa počet zástupcov močarísk zmenšuje. V súčasnosti môže byť vták s jedinečnými vlastnosťami a externými údajmi obdivovaný len v zoo.

Popis a životný štýl

  1. Títo jednotlivci sa vyznačujú pôsobivými celkovými vlastnosťami. Často sa nachádzajú vo vzdušnom priestore európskych krajín. Skúsení ľudia sa už dlho naučili odlíšiť mesiac od iných zástupcov. Podľa rozmerových znakov jedinca rastie na 50 cm.
  2. Keď je vták na oblohe, vznáša sa nehybne a meria. Z tohto dôvodu ľudia radi sledujú mesiace. Vták si zvolí okamih, kedy je potrebné zastaviť sa na odpočinok. V jednom okamihu tak môže klapať krídlami, zatiaľ čo na druhej sa zastaví a zavesí sa na mieste. Ďalej jedinec pomaly a ladne klesá, vznáša sa nad zemou.
  3. Lun v procese pilotovania taxíkov s predĺženým a tuhým chvostom. Keď vták šíri svoje krídla a robí ich klapkou, získava majestátnu siluetu v podobe kliešťa. Keď harrier vidí korisť, zostáva v trstinovom zhluku a čaká, po ktorom rýchlo zaútočí. Aj jednotlivci jedia vodné prostredie. Uchopia ich pazúrmi a vytiahne ich von. Potom pokračujte k jedlu.
  4. Externé údaje z hľadiska farby závisia nielen od pohlavia alebo vekovej kategórie. Tieto vtáky sa líšia v závislosti od ročného obdobia, môžu niekoľkokrát zmeniť sfarbenie peria. Samozrejme sú prítomné aj rodové rozdiely.
  5. Napríklad jedinci ženskej príslušnosti sú pigmentovaní hnedastými tónmi s béžovými odtieňmi v hlave, krídlach a krčných oblastiach. Zástupcovia mužov vyzerajú prísnejšie, sú natretí v šedej, belavej, čiernej farbe.
  6. Mesiac má zaujímavú funkciu spojenú s načúvacím prístrojom. V ušiach sú perie, ktoré pôsobia ako navigátor, to znamená, že zachytávajú zvukové vlny a nasmerujú vtáka. Táto kvalita je veľmi výhodná z hľadiska lovu medzi rákosím.
  7. Pre zimujúcich jedia do Afriky, ale ak sú klimatické podmienky v mieste bydliska mierne, potom vták nemusí odletieť. Navyše, looni neradi opustia svoje pôvodné priestory. Sedlo je k nim bližšie ako spôsob života kočovníka.

jedlo

  1. Za zmienku stojí úžasný fakt, že zástupcovia tohto druhu sa živia rôznymi potravinami. Najčastejšie však títo jedinci preferujú myši a cicavce. V podstate, lun nie je vyberavý na jedlo. Často sa živí aj vodným vtákom. Môže jesť aj malé ryby a žaby.
  2. Keď sa prezentovaní jedinci vznášajú vo vysokej nadmorskej výške, dokážu vidieť so svojimi horlivými očami gophera v otvorenom priestore. Okrem toho tieto vtáky často lovia králiky. Dospelí jedinci počas hniezdenia a chovu kŕmia svoje mláďatá drobnými vtákmi.
  3. Muži pozorne sledujú svoje vlastné územie. Stále ju strážia. Okrem toho, jedinec nikdy nezmešká okamih, aby chytil zející korisť. V malých výškach sa vliečkajú a chytia každého, kto sa im dostane do cesty. Obeť zomrie počas letu. Potom ho vták rozdelí na niekoľko častí.
  4. Okrem toho môžu byť prezentovanými jedincami dobrí rybári. Loonies môžu dávať pozor na ryby a naraz ich chytiť dlhými pazúrmi. Okrem toho sa viac ako raz zistilo, že loonie zaútočili aj na dospelého štyridsať. Mali by sme tiež spomenúť, že strava bude priamo závisieť od biotopu jednotlivcov.
  5. Liesky žijúce na juhozápade Turkménska sa väčšinou živia vodným vtáctvom. Základom ich potravín sú aj malé hlodavce a jašterice. Jedinci žijúci v Holandsku najčastejšie lovia na králikoch. V tejto dobe sa mladý Harrier živí mláďatami.

Hlavné črty

  1. Stojí za zmienku, že obdobie párenia u posudzovaných jednotlivcov je dosť nezvyčajné. Dvojica začne obiehať na oblohe vo vysokej nadmorskej výške. V tomto prípade obaja vtáci vylučujú rôzne triky a postavy. Takéto správanie sa jednoducho nedá opísať.
  2. Počas párenia hry, jednotlivci trávia dlhú dobu vo vzduchu. Ukazujú si navzájom svoje zručnosti a obratnosť. Výsledkom je, že muži dobývajú svojich vyvolených, čím vytvárajú pár rokov.

Reprezentovaní jedinci sa líšia od svojich príbuzných neobvyklým párovacím správaním. Výstavba hniezdnych vtákov sa vykonáva spoločne. Počas inkubácie zostáva samica v hniezde. V tejto dobe, muž ide hľadať jedlo.

Video: Marsh Harrier (Circus aeruginosus)